18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 04.07.2022 17:19 | Son Güncelleme: 04.07.2022 17:51

Stranger Things finaline büyük ilgi: 13 binden fazla kullanıcı Netflix’in çöktüğünü bildirdi

Netflix'in popüler dizisi Stranger Things'in final bölümü cuma günü yayınlandı. Dizinin hayranları platformun çökmesine neden oldu
Stranger Things finaline büyük ilgi: 13 binden fazla kullanıcı Netflix’in çöktüğünü bildirdi

Stranger Things’in merakla beklenen son iki bölümünün yayınlamasıyla dünyanın dört bir yanındaki hayranlar Netflix’in çökmesine neden oldu. Yoğun izleyici akını Netflix’in kapasitesini zorladı ve binlerce öfkeli abone teknik sorunlarla karşı karşıya kaldı. 

Sezonun ilk kısmı rekor kırdı

DownDetector verilerine göre 13 binden fazla kullanıcı platformda bölümlerin yayınlanmasından kısa bir süre sonra teknik arızalar bildirmeye başladı. Dizinin dördüncü sezonu, 27 Mayıs'ta ilk yedi bölümü yayınlandıktan sonra İngilizce dilindeki diziler arasında bir numaraya hızla çıkarak rekor kırmıştı. Stranger Things dördüncü sezon vol 1 ilk 28 gününde 930.3 milyon saatlik izleyici elde ederek Bridgerton’a ait rekoru kırdı. 

Hayranlar sosyal medyada isyan etti

Stranger Things 4'ün ilk başarısı göz önüne alındığında, yeni bölümler için heyecanla geri sayım yapan hayranların, platforma aşırı yüklenmesi şaşırtıcı olmadı. Platform Cuma günü tamamen kapandı ve abonelere ‘bu sayfa çalışmıyor’ diyen bir mesaj göründü. Sosyal medyada bazı izleyicilerin paylaştığı ekran görüntülerinde de platforma girmeye çalışan abonelere ‘Lütfen daha sonra tekrar deneyin’ uyarısı çıktı.  

Raporlara göre Netflix, sorunu yarım saat içinde çözdü, ancak öfkeli hayranlar hayal kırıklıklarını Twitter'da yayınlandı. Bir hayran, 'Netflix'in #StrangerThings'i çökertmesi için yeni yılmış gibi saniyeleri geri saymadım' dedi.

Dizinin oyuncu kadrosu da dizinin hayran kitlesinin platformun kapasitesini nasıl zorladığını merak etti. Dizide Jim Hopper'ı oynayan David Harbour, Instagram hikayesine şöyle yazdı: Scener.com az önce çöktü, sizinle gurur duyuyorum. Peter Ballard'ı canlandıran Jamie Campbell Bower, tweet attı: İnternet'i kıracaksınız! LOL (yüksek sesle gülmek)

(Kaynak: DailyMail, Variety)