27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.02.2022 15:17 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:19

Tinder Avcısı’nın hesapları kapatıldı

Netflix’deki belgeseli sonrası İsrailli ‘çapkın dolandırıcı’ Simon Leviev’in tüm Tinder hesapları kapatıldı
Tinder Avcısı’nın hesapları kapatıldı

Son haftada Netflix’in en çok izlenen yapımı durumundaki Tinder Avcısı (Tinder Swindler) adlı belgesel Simon Leviev (31) adlı adamın gerçek hikayesini anlatıyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden kadınlarla Tinder adlı arkadaşlık sitesi üzerinden sevgili olup sonra da onları şeytani yöntemlerle dolandıran Simon Leviev'i anlatan yapım dünya gündemine yerleşti. Belgeselde adı, kadınları dolandırma aracı olarak geçen Tinder, son gelişmeler üzerine bir karar almak zorunda kaldı. Dünyanın en büyük dating (sevgili bulma) uygulaması olan Tinder şirketinden yapılan açıklamaya göre uygulamadaki kadınları dolandıran adam ve onun bilinen tüm diğer sahte hesapları silindi ve bu kişi uygulamada artık tamamen yasaklı hale getirildi.

Tinder bu olaydan yara almadı

Netflix’deki belgeselde Leviev adlı dolandırıcının tuzağına düşen bir İsveçli bir Çekyalı bir de Norveçli kadının açıklamaları yer alıyordu. Kadınlar Leviev’e rağmen Tinder’ın bu işte bir kabahatinin olmadığını ve Tinder’da hala hayatının aşkını aradığını anlatmıştı.

En az 10 milyon dolar kazandığı sanılıyor

Netflix’deki Tinder Avcısı adlı belgeselde toplamda milyonlarca dolar parasını ve kendi elleriyle kredi kartlarını veren bir grup kadının öyküsü anlatılıyor. Gerçek ismi Shimon Hayut olan ancak sıklıkla Simon Leviev ismini kullanan İsrailli bu genç adam 2017’den beri çok zengin bir elmas tüccarının oğlu olduğu imajını vererek kadınları dolandırıyor. Kadınları tuzağa düşürmek için pahalı partiler, lüks otellerde konaklamalar, özel jetlerle şatafatlı buluşmalar düzenliyor. Ponzi Oyunu ile bir kadından aldığı parayı bir başka kadınla harcayarak kendisine sürekli nakit akışı sağlayan bu dolandırıcı, 2017'den beri lüks hayatını sürdürmeyi başardı. LLD Diamonds şirketinin sahibinin oğlu gibi davranan Shimon Hayut (Tinder’daki ismi ile Simon Leviev), elmas tüccarı bir mirasyedi çapkına yakışacak sosyal medya paylaşımlarıyla gösterişli bir hayat imajı veriyor. Kadınların güvenini kazanıp ‘tam evlenilecek adam’ portresi çizdikten sonra da Yahudi olduğu için kaçırılabileceği ve başının belada olduğunu göstermek için çeşitli oyunlar oynuyor. Adamın çok zengin olduğuna inanan kadınlar ise evlenme umudu taşıdıkları bu zengin çapkına ellerinde avuçlarında ne varsa veriyor. Skandal Norveç’in etkili gazetesi VG’nin araştırması ve iki mağdur kadının işbirliği sayesinde ortaya çıktı. Tinder Avcısı (Tinder Swindler), IMDB notu: 7.4/10