29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 09.04.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

Victoria döneminin ‘dokunulmuş’ kadınları

Fantastik dizi The Nevers, Victoria dönemi Londrası’nda doğa üstü güçlere kavuşan kadınları anlatıyor. ABD’de gösterime girdikten 24 saat sonra beIN Connect’te
Victoria döneminin ‘dokunulmuş’ kadınları
Elif Eren
[email protected] HBO’nun yeni dizisi The Nevers, 1896’da Londra’da gerçekleşen ve başta kadınlar olmak üzere belli insanlara özel güçler kazandıran doğa üstü bir olayın ardından yaşananları anlatıyor. “The Touched / Dokunulmuşlar” olarak adlandırılan bu “tuhaf” insanların toplum için birer tehdit unsuru olduğu düşünülüyor ve bu nedenle açık hedef haline geliyorlar. Adeta bir alt sınıfa dönüşen bu topluluktan iki kadın, Amalia True (Laura Donnelly) ve Penance Adair (Ann Skelly) “The Touched” üyelerini bir araya getirme ve koruma amacıyla bir yurt kuruyorlar. İkilinin bir diğer amacı ise bu topluluğun varoluş nedenini, misyonunu anlamak. Hem Dokunulmuşlar’ı korumak hem de sorulara cevap bulabilmek için tehlikelerle dolu bir maceraya atılmak kaçınılmaz oluyor. 

Diziden önce mobbing ve taciz iddiaları geldi

11 Nisan’da HBO’da gösterime girmesi beklenen The Nevers, pandemi koşullarında hayat bulan nadir yapımlardan. Dizi, henüz gösterime girmeden büyük ses getirdi. Bunun nedeni de Buffy the Vampire Slayer, Angel gibi yapımların arkasındaki isim olarak haklı bir üne kavuşan yaratıcısı Joss Whedon hakkındaki taciz ve mobbing suçlamaları. Buffy the Vampire Slayer’ın yıldız isimlerinden Charisma Carpenter başta olmak üzere eski yapımlarında rol alan oyuncuların Whedon’ın toksik bir iş ortamı yarattığı ve birlikte çalıştığı insanları aşağıladığı yönündeki iddiaları çok ses getirdi. Yaşananların ardından Whedon, altı bölümden oluşan ilk sezonu tamamladıktan sonra Kasım 2020’de diziyi bıraktığını açıkladı. Ondan boşalan koltuğu ise ilk sezonda Whedon ile birlikte çalışan yazar ve yapımcı Philippa Goslett devralıyor. 

Birbirine zıt iki kadın süper kahraman

The Nevers, 12 Nisan’da HBO ile neredeyse eş zamanlı olarak beIN CONNECT’te de gösterime giriyor. Birbirine zıt karakterlerde iki kadın süper kahramanın dinamizm kattığı dizi, sıra dışı senaryosuyla merak uyandırıyor. Diziyi izlemeye değer kılan bir diğer etken ise fragmanından anlaşıldığı üzere Victoria dönemi Londrası’nı fantastik bir evrene dönüştürüyor olması.