16 Nisan 2024, Salı
Haber Giriş: 30.07.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:16

Yeni fotoğrafların gösterdiği acı gerçek

Yeni Sex and the City’nin çekimleri başladı. Hâlâ diğer ABD dizilerinden çok ilgi görse de, eski parıltısı yok gibi
Yeni fotoğrafların gösterdiği acı gerçek
Jo Ellison - Financial Times
Jeff Bezos’un kobalt tulumunu giyip, penise çok benzeyen bir uzay aracıyla yörüngeye fırlatıldığı günleri geride bıraktık. Benim gibi yeryüzüne bağlı olanlar daha gündelik şeylere odaklandı. Örneğin, Carrie yine o inanılmaz topukluları giymeye devam edecek mi? Charlotte’un bir bulldog uğruna güzelim spanyelini bırakmasının sebebi ne? Stanford Blatch ne zamandan beri kızlarla brunch yapacak kadar popüler oldu? Evet, Sex and the City dizisinden bahsediyorum. 1990’larda yayınlanan ve Manhattan’lı bekar kadınları anlatan dizi And Just Like That adıyla televizyonda yeniden başlıyor ve kadın kahramanlarımızı bu kez 50’li yaşlarında görüyoruz. Şu anda dış mekan çekimleri sürüyor ve etrafta bir spekülasyon, kostüm analizi ve medya ilgisi çılgınlığı var.  Oyuncular Cynthia Nixon, Kristin Davis ve Sarah Jesica Parker bir araya gelmişti ama söylentilere göre Kim Cattrall yoktu. Sonra ücretler (başrol oyuncuları bölüm başına birer milyon dolar alacak) ve Parker’ı her zamanki Carrie kıyafetleri içinde Manhattan’da gördüğümüz çok sayıda set fotoğrafı geldi; sonra “sızan senaryolar”.

Mr. Big iki eşli mi?

Hayran kitlesi ilgi gösterdikçe Sex And The City camiasının her yeniliğe gösterdiği özen de doğal olarak artıyor. Ortaya çıkan filigranlı belgelere göre, Carrie gazetede köşe yazarlığını bırakıp podcast yapmaya başlamış; durumları bozulmuş. Carrie’nin gay ahbabı Stanford dörtlüyü tamamlamak için Samantha’nın yerini almış.  En güzel ipucu ise küçük bir diyalogda ortaya çıktı. Carrie diyorki: “Evliliğimden dolayı kendimi iyi hissediyordum. Şimdiyse nafaka ödediği eşlerinden oldum.” Yanlış alarm değilse, Mr. Big artık iki eşli.  Peki Sex and the City nasıl hâlâ bu kadar ilgi görebiliyor? Dizi neredeyse 25 yıllık, müthiş ayrıcalıklı hayatlar yaşayan dört beyaz kadın hakkında, arzunun neredeyse sadece heteroseksüel, kısıtlanmış şehvet patlamalarıyla ifade edildiği bir dönemde çekildi. Müthiş demode. Kadınların çekici bankerler ile erkeğe benzemeyen sanatçılar arasında seçim yapmak zorunda olduğu, alışveriş çılgınlığının erdem, siyasetin can sıkıcı sayıldığı bir dünyada geçiyor. 
2004’teki sezon finalini<br />10 milyon kişi izlemişti
2004’teki sezon finalini
10 milyon kişi izlemişti
Sex and City’nin 2004’teki sezon finalini 10 milyon kişi izlemişti. Aslında altı sezonluk dizinin başlarında seyirci sayısı 2 milyon civarındaydı. Ancak bittikten sonra inanılmaz bir ün yaptı. Global izleyici sayılarını inceleyen Parrot analiz şirketine göre, Sex and City Amerikan komedi dizilerinin yüzde 96.5’inden daha fazla talep görüyor.  Ben diziyi hep bir lütuf olarak gördüm ve çok düşkündüm. Benim için moda, kadınlar arası dostluk ve duygusal şeffaflık karışımı, halen insanları cezbedebilecek bir iksir. Kapanma döneminde nostalji duygusuyla sık sık Carrie’nin şehirdeki en güzel gezilerini tekrar izledim. Dizinin daha eski, daha esprili bölümleri tıpkı Friends gibi bir ölçüt haline geldi. Bazı eksikleri olduğunun farkındayım. Yine de dostluklar hâlâ cazip geliyor. Üstelik kıyafetlerine hâlâ bayılıyorum.

Kıyafetler hala harika

Elbette bu tarz yapımların geri dönüşleri çoğu zaman tatsızdır. İlk Sex and the City sinema filmi berbattı; ortada bir sebep yokken herkesin Abu Dabi’ye ışınlandığı ikinci adaptasyon da. Umarım televizyondaki bu yeni versiyon onları telafi eder. Ortadaki delillere bakınca, dizinin eski parıltısını kaybettiği yönünde bir kaygım var. Kadın gayretinden doğan kardeşlik bağlarını ne kadar bağrıma basmaya çalışsam da  yeni fotoğrafları acı bir gerçeği yansıtıyor. Herkes yaşlanmış ve şaşırtıcı bir şekilde değişmiş.   Bir haber daha: Bu hafta dobra avukat Miranda, üzerinde Bernie Sanders’ın resmi olan bir çanta taşırken görüldü. Ama çok da önemli değil. Esas olan aktrisin kendisi. Cynthia Nixon bir eğitim aktivisti ve 2018 seçimlerinde New York valisi Andrew Cuomo’nun muhalifiydi. 2003’te 15 yıllık kocasından ayrılıp, New York eyaletinde eşcinsel evlilik yasal hale gelir gelmez yeni partneriyle evlendi. Tuhaftır, Nixon’ın gerçek hikayesi, bugüne kadar özdeşleştiği karakterlerinkinden çok daha keskin dönüşler içeriyor. İçinde yaşadığı gerçek dünya çok daha heyecan verici görünüyor.