19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 16.07.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:16

Zenginlik ihtişam ve bol bol seks

Cüretkar sahneleriyle çok konuşulan Sex/Life Netflix’in en çok izlenenler sıralamasındaki yerini uzun süre bırakmayacak gibi görünüyor
Zenginlik ihtişam ve bol bol seks
Defne Akman
[email protected] Bugünlerde Netflix aboneleri, sansürsüz seks sahneleri ve çıplaklığıyla bilinen dizi Sex/Life’ın özellikle bir sahnesi hakkında konuşuyor. BB Easton’ın 44 Chapters About 4 Men romanından uyarlanan dizi özetle; iki çocuk annesi Billie’nin (Sarah Shani), kocası Cooper (Mike Vogel) ile evliliğinden aşırı sıkılıp, eski sevgilisi Brad’i (Adam Demos) hayal etmeye başlamasını konu alıyor. Üçüncü bölümün 19:50 dakikasında Cooper, spor salonunda duş yaparken görülüyor. O sırada yandaki duşlardan birinde olan Brad’in bir anda yüzünü kameraya dönmesiyle birlikte kocaman penisi de görünüyor. Olay sahnenin ardından, insanlar Tiktok’ta, Twitter’da ve tüm ortamlarda duşta gösterilen penisin protez olup olmadığı tartışıp dururken, dizinin yaratıcısı Stacey Rukeyser bu konuda ayrıntılı açıklama yapmaktan kaçındı.

Efendilik mi heyecan mı

Sex/Life, Netflix’in şu anda İngiltere’de ve Türkiye’de (ve başka ülkelerde de elbette) en çok izlenen dizilerinden. Yakın zamana kadar kadın cinselliği ekranda imalar ve bazı göndermelerle geçiştiriliyordu. Ancak bu durum son yıllarda Normal People, I May Destroy You, Bridgerton gibi dizilerle değişti. Seks sahnelerinin koreografisini gerçekleştiren temas koordinatörlerinin de işe dahil olmasıyla oyuncular kendilerine saygı duyulduğunu bilerek, artık sahneleri güvenle canlandırabiliyorlar. Bir zamanlar en yakın arkadaşıyla birlikte deli gibi eğlenerek New York’un altını üstüne getiren, parlak doktora öğrencisi, Billie Connely şimdi banliyöde oturan, akşam finansçı kocasının eve gelmesini bekleyen iki çocuk annesi bir kadındır. Teoman – Christian Grey karışımı eski sevgilisi kötü çocuk Brad yeniden Billie’nin aklına düşünce, fantezilerini ve geçmiş maceralarını bilgisayarında tuttuğu günlüğüne yazmaya başlar. Güvenilir ve düzgün adam Cooper, karısının yazdıklarını okuduktan sonra dengeler değişir. Efendi çocuk Cooper mı yoksa heyecan fırtınası Brad mi galip gelecektir? Sex/Life’ın konusu aşağı yukarı böyle.

Beş dakikada bir seks

Sekiz bölümlük Sex/Life’da pervasız gençlik günleriyle, durağan yetişkin hayatı, Cooper’ın karısının onunla tanışmadan önceki geçmişinden rahatsızlık duyması gibi konular da var ama eğer entelektüel konuşmalar ve derinlik bekliyorsanız, beklentinizi düşürün. Daha çok, bizleri zenginlik, ihtişam ve neredeyse her beş dakikada bir seks sahnesi bekliyor. Kim bilir, belki de yoğun salgın gündeminden sonra bu aslında hepimizin ekranda görmek istediği şey.

Savunma sanatı

Ortaya biraz Karate Kid komedisi biraz da Fight Club sertliği atıp iyi bir hikayenin etrafına içine koyunca çok başarılı bir kara komediye ulaşabiliyorsunuz. 2019 yapımı The Art of Self-Defence işte bu kara komedi. Hollywood’un son dönemdeki en gözde oyuncularından Jesse Eisenberg’in canlandırdığı Casey’in yavaş yavaş delirmesini izlemek çok keyifli. Diğer insanlardan yorulup hayatını değiştirmeye karar vermesini de çok iyi anlayabiliyoruz. Gösterildiği her festivalde çok iyi yorumlar alan film Netflix kütüphanesinde yerini aldı. 

Bitmeyen felaket

2019 yapımı Chernobyl dizisi tüm dünyada büyük ilgi uyandırmıştı. 21 Temmuz’da Netflix kütüphanesine eklenecek Chernobyl 1986 da o felakete odaklanan bir film. Yeni emekli olmuş, eski aşkının peşinden gidip onu bulmuş ve artık mutluluğa hazırlanan bir itfaiyecinin gözünden üstelik. Bir yandan felaketin boyutuyla ilgili tartışmalar bir yandan da halk hakkında halka sormadan atıp tutan büyük karar vericiler. Biraz tanıdık gelebilir.