17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.04.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

Zero: İtalya’dan bir süper kahraman

Manga çizeri olup mahalleden kurtulma hayalleri kurarken, mahalleyi kurtaracak süper kahramana dönüşen Omar’ın hikayesi Netflix’te
Zero: İtalya’dan bir süper kahraman
Mehmet Dinler
[email protected] Örümcek Adam yıllardır çizgi roman dünyasının en önemli kahramanlarından. Dünyayı kurtaran İntikamcılar ekibinin önemli bir parçası olan Örümcek Adam aslında süper kahramanlığa mahallesini kurtarmak için başlamıştı. Bu kadar sevilmesinin başlıca sebebi de mahallesini kurtarmak için kolları sıvayan cesur bir çocuk olmasıydı. Netflix’te önceki gün gösterime giren Zero da aynen öyle bir kahraman. Gettolarda büyüyen fakir bir çocuk, geçmişinde ailesiyle ilgili acılar var, daha üst sınıftan birine aşık ve ne olduğunu anlamaya çalıştığı özel bir gücü var: Görünmezlik. Hikayemizin kahramanı Omar, Zero olmadan önce sadece bir pizza kuryesi, kendi deyimiyle bir hiç. Ancak bundan daha ötesi. Manga adı verilen Japon çizgi romanları çizen Milanolu siyah bir genç o. Babasının ve kardeşinin yükünü çekerken kendini sanatını yapabileceği bir ülkeye gitmek için cesaretlendirmeye çalışan Omar’ın yaşadığı gettoda meydana gelen olaylar onu bir anda beklemediği kadar önemli kılıyor. Yükselen kiralarla birlikte mahalleden sürülmeye çalışılan Afrika kökenli halk, sürekli yaşanan soygunlar ve yağmalamalarla iyice zor durumda kalıyor ve tam bu sırada süper gücünü fark eden Omar, yeni arkadaşlarıyla birlikte mahalleyi kurtarmak için harekete geçiyor. Bu arada pizza teslim ederken tanıştığı Anna ile yaşadığı yarı romantik yarı komik ilişki de onu oldukça sarsıyor. 

Bir göçmen hikayesi

Yaşadığı ülkenin mi yoksa köklerinin olduğu milli takımı mı destekleyecekleri konusunda tartışan, arada kalmış insanların hikayesini anlatıyor aslında Zero. Yaşanan her olaydan sonra polisin üzerine geldiği, “Kesin siz yapmışsınızdır” dediği insanların hikayesi. Oldukça hafif anlatılan süper kahramanlık hikayesinin altında büyük bir göçmen hikayesi yatıyor. Bu da diziyi etkileyici hale getirmeyi başarıyor. Genel olarak tanınmamış oyunculardan oluşan kadronun başarılı performansları da güçlü hikayeyi taşımayı başarıyor.