20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 05.05.2023 04:38 | Son Güncelleme: 05.05.2023 04:38

Dünya yansa lüks pazarına hiçbir şey olmuyor

Mali kriz, pandemi, jeopolitik kargaşa, artan enflasyon bile kişisel ürün ve deneyimleri kapsayan lüks sektörüne sekte vurmadı. Sektör 2021’de 1.15 trilyon euro’ya fırladı. 500 milyar dolarlık LVMH’nin başını geçtiği büyüme sürüyor
Louis Vuitton geçen hafta moda dünyasını ünlü dizi Squid Game’in yönetmeni tarafından düzenlenen bir defile için Seul’e uçurdu. O defileden bir enstantane.
Louis Vuitton geçen hafta moda dünyasını ünlü dizi Squid Game’in yönetmeni tarafından düzenlenen bir defile için Seul’e uçurdu. O defileden bir enstantane.

Adrienne Klasa/Paris- Lauren Indvik/Londra - HarrIet Agnew/Londra - Gloria Li /Hong Kong / Financial Times

Paris’in lüks alışveriş mekanlarından La Samaritaine mağazasında Louis Vuitton ürünlerine bakan Sharon Wong, kendini biraz şımartmayı hak ettiğini söylüyor. Londralı pazarlama müdürü Wong, yaklaşık 1500 euro’luk Petit Sac Plat adlı küçük çantayı incelerken “Pahalı ama aylardır aklımda. Para biriktiriyorum ve bunları yatırım olarak görüyorum. En iyi markalar, özellikle de tarihi olanlar değerini asla kaybetmez” diyor.
Hemen yakında takım elbiseli birkaç İtalyan ve Alman aile, beş yıldızlı Cheval Blanc otelinin lobisinde dolanıyor. Oda fiyatları gecelik 2200 euro’dan başlıyor. Personele göre doluluk oranı yüzde 70’in altına düşmüyor. Otelin, La Samaritaine’in ve Louis Vuitton’un bir ortak noktası var: Hepsi LVMH grubuna ait. Bernard Arnault aslında aile işletmesi olan lüks şirketler grubunu 1990’lardan beri yaptığı satın alımlarla bir süper güç haline getirildi. Ailenin şu anki serveti 212 milyar dolar civarında.