04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.10.2023 04:39 | Son Güncelleme: 20.10.2023 09:26

Gazze'de İsrail'i hayal bile edilemeyecek belalar bekliyor

İsrail askerlerini şehir savaşına maket kentlerde hazırladı. Zırhlı buldozerler, yeni bombalar yaptı. Ama “Hamas’ın neleri geliştirdiğini bilmiyoruz” diyen eski başbakan Olmert uyarıyor: Gazze'de İsrail'i hayal bile edilemeyecek belalar bekliyor
Gazze Şeridi’nde yer alan Refah’ta İsrail bombardımanında yıkılan binalarda kurtarma çalışmaları. (Fotoğraf: Getty Images)
Gazze Şeridi’nde yer alan Refah’ta İsrail bombardımanında yıkılan binalarda kurtarma çalışmaları. (Fotoğraf: Getty Images)

Mehul Srivasta, John Paul Rathbone / The Financial Times

İsrail ordusundan istihkam eri Eyal Gazze’ye ilk kez girdiğinde 26 yaşındaydı. Başbakan Binyamin Netanyahu tarafından gönderilen askerlerin amacı Hamas’ın mücahitleri saklamak ve İsrail topraklarına sızmak için kazdığı çok sayıda tüneli dağıtmaktı. Eyal dokuz yıl sonra yine Netanyahu yönetimi altında bu kez silahlı örgütü devirmek için bölgeye gitmeye hazırlanıyor. Ama bu kez kendisini ve silah arkadaşlarını neyin beklediğini biliyor. 2007’den beri Hamas’ın kontrolündeki Filistin topraklarına girme konusunda “Tam bir kabus. Ama maalesef gerçek. Dokunduğunuz her şey bomba, gördüğünüz herkes terörist olabilir. Ağır ağır ve ne yaptığınızı bilerek hareket etmelisiniz. Bazen sizden daha hızlı hareket ediyorlar ve tepki veremiyorsunuz. Sağ kalmak sadece eğitimle mümkün.”