29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.07.2023 04:30 | Son Güncelleme: 29.07.2023 23:03

Turistler olmasa turizm çok güzel

Financial Times’ın lüks eki How To Spend It’in yayın yönetmeni yazdı: Avrupa turistle dolu. Onları izlemek çok eğlenceli. Ama kalabalığın, saygısızlığın ve kargaşanın etkilerini dindirmek adına yasaklanması gereken bazı davranışlar var
Atina'daki Akropolis’te bulunan Parthenon Tapınağı önünde fotoğraf çeken turistler.
Atina'daki Akropolis’te bulunan Parthenon Tapınağı önünde fotoğraf çeken turistler.

Jo EllIson / The Financial Times

Fark etmediyseniz söyleyeyim, Avrupa’da yine turist akını var. Geçen ay Roma, Paris ve Londra’ya uğramış biri olarak sokaklarımızın yine turistlerle dolup taştığını söyleyebilirim.

Amerikalı turistlerin en popüler rotası Avrupa. Rezervasyon şirketi Hopper’ın Avrupa’ya Yaz Seyahatleri Raporu'na göre rakamlar 2019 seviyelerini geride bıraktı. Sonuçta talebin yüzde 20 artmasıyla otel fiyatları da tam yüzde 37 yükseldi. Roma’da artış yüzde 63’ü buldu.

Önümüzdeki haftalarda Avrupa’ya gidecekseniz nemli ve terli sıralara girmeye hazır olun. Sistina Şapeli’ne veya bir beach bara gitmek için güneş doğarken kalkmazsanız yol alamazsınız. Bir yandan boş gözlerle telefonuna bakıp diğer yandan rotasını belirlemeye çalışan, ayak sürüyen avareler önünüzü tıkayacaktır.
Güzel yerleri paylaşma konusunda züppe değilimdir. Pandemi döneminin hayalet kent manzaralarını özlemle anmıyorum. Bunun iki sebebi var: Öncelikle ben de bir yere gidememiş, keyif alamamıştım. İkincisi, can damarı kesilmişse şehir dediğiniz yer nedir ki?