25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Giriş: 11.10.2022 22:40 | Son Güncelleme: 12.10.2022 11:12

Fotoğraflarla Michelin listesinde yer alan İstanbul'daki 53 restoran

Michelin Rehberi İstanbul 2023'ün ilk seçkisi açıklandı. İstanbul'da 53 restoran Michelin listesinde yer aldı. TURK Fatih Tutak 2 yıldız alırken, Mikla, Nicole, Neolokal ve Araka restoranları 1 yıldız ile derecelendirildi
Fotoğraflarla Michelin listesinde yer alan İstanbul'daki 53 restoran - Resim: 1

 Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi İstanbul 2023'ün ilk seçkisi açıklandı. 

Seçkide yer alan restoranlardan Pandeli, Karaköy Lokantası, Alaf, Aheste, Tershane, Giritli, Calipso, Cuma, Sade Beş Denizler Mutfağı ve Aman da Bravo, Bib Gourmand ile ödüllendirildi.

Neolokal, sürdürülebilir gastronomiye yönelik öncü yaklaşımından Michelin Yıldızı'nın yanı sıra Yeşil Yıldız da aldı. Michelin Genç Şef ödülünü Mürver Restoran'dan Mevlüt Özkaya kazanırken Mastercard tarafından sunulan Michelin Servis Ödülü ise Sunset Grill & Bar ekibinin oldu.

Fotoğraflarla Michelin listesinde yer alan İstanbul'daki 53 restoran - Resim: 2

TURK Fatih Tutak 

Michelin listesinde iki yıldız alan tek restoran TURK Fatih Tutak oldu. TURK Fatih Tutak'ın şefi Fatih Tutak 2017'de Asia's 50 Best Restaurants listesine, 2018-19'da Michelin Guide Thailand listesine girdi. Tutak, “Michelin Rehberi İstanbul’un ilk sayısında 2 yıldız kazanmış olmak büyük gurur. Ekibim ve ben, bizi fazlasıyla teşvik eden bunun gibi başarılarla birlikte bu yolda ilerlemeye ve sınırlarımızı zorlamaya devam edeceğiz" dedi.  

Habere git: İstanbul Michelin Rehberi'nde restoranı iki yıldız alan şef Fatih Tutak'ın, Oksijen'e verdiği röportaj