29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 11.10.2022 22:05 | Son Güncelleme: 12.10.2022 09:08

İstanbul Michelin Rehberi'nde iki yıldız alan tek restoran: TURK Fatih Tutak

İlk kez açıklanan İstanbul Michelin Rehberi'nde iki yıldız alan tek restoran TURK Fatih Tutak oldu. Aldığı ödülle ilgili duygularını paylaşan Fatih Tutak, "İstanbul’un ilk sayısında 2 yıldız kazanmış olmak büyük gurur" dedi
İstanbul Michelin Rehberi'nde iki yıldız alan tek restoran: TURK Fatih Tutak

Michelin Rehberi'nin ilk kez açıklanan İstanbul seçkilerinde, TURKFatihTutak iki yıldız aldı. TURK’ün layık görüldüğü bu prestijli ödül ile ilgili duygularını paylaşan Fatih Tutak, “Michelin Rehberi İstanbul’un ilk sayısında 2 yıldız kazanmış olmak büyük gurur. TURK’ün bir süre ara verdikten sonra yeniden başarıyla açılması, takımın pandemide nasıl bir dayanışma gösterdiğinin bir kanıtı. Buradan hepsiyle tek tek gurur duyduğum bütün ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ekibim ve ben, bizi fazlasıyla teşvik eden bunun gibi başarılarla birlikte bu yolda ilerlemeye ve sınırlarımızı zorlamaya devam edeceğiz" dedi.  

Şef Fatih Tutak, 2015’te Bangkok'ta The Dining Room of The House of Sathorn’da Baş Aşçı oldu ve Tayland mutfağına yöneldi. Mutfak Operasyonları Direktörü olduğu restoran 2017'de Asia's 50 Best Restaurants listesine girdi. 2018-19'da MichelinGuide Thailand listesine girdi. 

Turk Fatik Tutak'ın tadım menüsünden, Tereyağı ve Bitlis hizan balının eşlik ettiği odun fırınında pide

2019'da Türkiye'ye döndü ve Aralık 2019'da İstanbul'daki ilk restoranı Turk Fatih Tutak'ı açtı. Restoranın müzikleri Kaan Düzarat tarafından özel olarak yapıldı. CNN Travel'ın 2020'nin dünyanın en iyi 20 yeni restoranı listesinde yer aldı.

Turk Fatih Tutak'ın internet sitesinde yayınladığı 11 Ekim 2022 menüsü.

Şişli, Cumhuriyet Hacıahmet Silahşör Caddesinde bulunan Turk Fatih Tutak, günlük olarak değişen menüler sunuyor.

"Yemekler ciddi bir araştırmanın eseri"

Geçen hafta Hürriyet gazetesindeki köşesinde Turk Fatih Tutak'tan bahseden yemek eleştirmeni Vedat Milor, restoranın Michelin listesi için en iddialı adaylardan biri olduğunu yazdı. Milor daha önce yazdığı bir yazıda TURK'te yer alan yemeklerin ciddi bir araştırmanın eseri olduğunu söylemişti. Yeni yazısında restoranın menüsündeki fiyatlardan da bahseden Milor'un yazısında şunlar yer aldı:

Geçen ay burada yediğim yemek, daha önceki olumlu izlenimimi iyice pekiştirdi. Lokantanın kapasitesi 50 kişi ama mutfakta 10-15 aşçı çalışıyor.  TURK lokantasında sadece tek bir tadım menüsü var. Porsiyonlar küçük değil, yemekler protein ağırlıklı. Biz dört kişiydik ve lokantadan şarap ısmarlamadık. Menü 2.100 lira. Buna yüzde 12 garsoniye ekleniyor. 4 kişi için hesap 9.811 liraya geldi.