Fırını çalıştırmadan da lezzetli sofralar kurmak mümkün. Pratik, ferah ve zahmetsiz bu tariflerle mutfakta geçirdiğiniz zamanı azaltabilirsiniz. Pişirme gerektirmeyen bu öneriler, özellikle sıcak yaz günleri için ideal.
Acılı domatesli mozzarella & sarımsaklı tost
Bu basit tarifle domates mevsimini doyasıya yaşayın. Üzerine biraz balzamik sirke gezdirerek lezzetini tamamlayabilirsiniz.
- Kişi sayısı: 2 kişilik
- Hazırlık süresi: 35 dakika + 1 saat
- Pişirme süresi: Yok
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı şeri sirkesi
- 10 g frenk soğanı, ince doğranmış
- 1 kırmızı acı biber, ince doğranmış
- 2 diş sarımsak, biri rendelenmiş, diğeri bütün
- 250 g domates, farklı renk ve boyutlarda olabilir, ikiye kesilmiş
- 2-3 dilim ekşi mayalı ekmek
- 240 g mozzarella peyniri
Hazırlanışı:
Zeytinyağı, bal, sirke, frenk soğanı, biber ve rendelenmiş sarımsağı orta boy bir kâsede çırpın. Domatesleri ilave edin ve tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında bir saat bekletin.
Ekşi mayalı ekmeği kızarttıktan sonra bütün sarımsak dişiyle ovun. Kızarmış ekmeği servis tabağına alın, mozzarella dilimlerini üzerine yerleştirin ve hazırladığınız soslu domatesleri kaşıkla ekleyin.
Aklınızda olsun: kalsiyum • folik asit • C vitamini • günlük ihtiyacınızın 1/5’ini karşılar
Her porsiyonda: 746 kcal • yağ 37 g • doymuş yağ • 19 g • karbonhidrat 65 g • şeker 16 g • lif 4 g • protein • 35 g • tuz 2,79 g
goodFOOD kullanım önerisi:
Acılı kokteyl şurubu
Küçük bir tencerede 50 g toz şekeri 50 ml su ile eritin. Şeker eridikten sonra orta ateşte kaynatın ve ince doğranmış bir kırmızı acı biberi ekleyip karıştırın. Karışım yapışkan ve kıvamlı hale gelene kadar 2-3 dakika pişirin. Sterilize edilmiş bir kavanoza aktarın ve acılı margarita, rom punç veya acılı woo woo kokteyllerinde kullanın.
Fırını çalıştırmadan hazırlayabileceğiniz tüm lezzetli tarif önerileri goodFOOD Türkiye’nin Oksijen & Macrocenter iş birliğiyle hazırlanan Yaz 2025 sayısında. Sıcak yaz günlerinde mutfağı ferah tutmak isteyenler için pratik, zahmetsiz ve pişirme gerektirmeyen fikirler Macrocenter’larda ve tüm dergi satış noktalarında sizi bekliyor.