23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.05.2023 04:33 | Son Güncelleme: 26.05.2023 08:00

Bedenimiz denge, rutin ve disiplin sever!

Bedeni ve hastalıkları bütünsel bir anlayışla ele alan fonksiyonel tıp çok konuşuluyor. Amerikan Hastanesi’nde IFM sertifikalı fonksiyonel tıp uygulayan Dr. İrem Ergün’e herkesin merak ettiklerini sorduk
Dr. İrem Ergün çok sevdiği fonksiyonel tıp yolculuğuna Amerikalı doktor Mark Hyman’la başlamış. (Fotoğraf: Barış Acarlı)
Dr. İrem Ergün çok sevdiği fonksiyonel tıp yolculuğuna Amerikalı doktor Mark Hyman’la başlamış. (Fotoğraf: Barış Acarlı)

Fonksiyonel tıp Türkiye’de yaklaşık 4-5 senedir gündemde. Sık sık uzmanlardan tüketilen yanlış gıdaların vücutta enflamasyona sebep olduğunu, ya da kan şekerimizdeki ani oynamaların birçok hastalığın temelinde yattığını duyuyoruz. Peki ama 20-25 yılı olan fonksiyonel tıp tam olarak nasıl bir yaklaşımdır? Nelere dikkat eder? Konuyu Amerikan Hastanesinde görev alan, IFM sertifikalı fonksiyonel tıp uygulayan Dr. İrem Ergün’le konuştuk. Çok sevdiği bu yolculuğa 2017’de Amerikalı doktor Mark Hyman ile çalışmaya başlayarak çıkan Ergün “Her rahatsızlığın altında kök nedene iniyoruz, hormonal dengesizlik, enflamasyon ya da vitamin eksikliği de bulsak, sebep ne olursa olsun hepsinin temelinde duygusal sebepler ve kronik stres yer alıyor” diyor.