29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.09.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:17

2021 yılı hedefi 2 milyon kopyaya ulaşmak

Sevilen kitapları okurla buluşturan, Wattpad kitaplarla özellikle gençlerin ilgisini çeken Epsilon Yayınevi’ni; Epsilon Yayın Grubu Genel Müdürü Ömer Yenici ve Epsilon Yayınevi Genel Yayın Yönetmeni Aslı Tunç’tan dinledik
2021 yılı hedefi 2 milyon kopyaya ulaşmak

“Bugüne kadar yaklaşık 30 milyon kopya kitap yayımladık”

- Ömer Yenici - Epsilon Yayın Grubu Genel Müdürü Epsilon Yayınevi nasıl doğdu? Epsilon Yayınevi, 1988 yılında pazarlama şirketi olarak kuruldu. 1993 yılında ilk kitaplarımız Kipper serisini yayımlayarak yayıncılık dünyasına adım attık. İlk kitaplarımızın başarılı olmasının yanı sıra ne tesadüftür ki Epsilon daima çok sevilen çocuk kitaplarının yayıncısı oldu. Yıllar içinde listemize Jeff Kinney, Dan Gutman, Mo Willems gibi dünyaca ünlü yazarların kitapları eklendi. Çok kısa süre içinde Martı, İş Hayatında Köpek Balıklarıyla Yüzmek, Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler kitaplarıyla çoksatan listelerine girdik. Saftirik, Alacakaranlık Serisi, Taht Oyunları gibi kitaplarla yayınevi hızla büyüdü. 2003-2006 yılları arasında bugün hala övgüyle söz edebileceğim Picus dergisini yayımladık. O günden bugüne Epsilon sayısız çoksatan kitabın ve sevilen yazarın aynı çatı altında buluştuğu bir yayınevi oldu. Okurun nabzını çok iyi tuttuk, dünyada neler olup bittiğini yakından takip ettik. Bugüne kadar ekonomiden psikolojiye, çocuk kitaplarından aşk romanlarına kadar yaklaşık 30 milyon kopya kitap yayımladık. Epsilon her dönemde oldukça vizyoner, cesur ve pek çok konuda “ilk”lere imza atmış bir kurum oldu. Nemesis ve Okuyanus Yayınları ile ortaklıklarımız, kitap365 e-ticaret yatırımımız ve Fransa’da faaliyet gösteren yayınevimiz Les Novateur ile yayıncılık faaliyetlerimize devam ediyoruz.  Wattpad kitaplarının adresi olarak anılıyorsunuz. Bu kitapları basmaya nasıl karar verdiniz? Böyle anılmamızın sebebi ilk Wattpad kitaplarını yayımlayan yayınevlerinden biri olmamız ve bugüne kadarki toplam satışımızın 1 milyon 500 bin kopyayı geçmesidir. Epsilon, genel okur kitlesine hitap eden bir yayınevi. Pek çok farklı türde, sevilen ve çoksatan yazarların yayıncısıyız. Wattpad de bu türlerden biri. Her ne kadar genel satış hacmimiz içinde yaşamsal bir yer kaplamasa da bugünün konjonktürleri açısından bahsettiğim adet azımsanamaz.

“2021 yılı hedefimiz 240 kitap yayımlamak”

- Aslı Tunç - Epsilon Genel Yayın Yönetmeni  Bizi gelecek projelerde neler bekliyor? La Casa De Papel’in sevilen karekteri Berlin’in yani Pedro Alonso O’Choro’nun yazdığı Filipo’nun Kitabı yayımlandı. Ekim ayında çevirisini Aslı Perker’in yaptığı Jim Carrey’nin Anılar ve Yanılsamalar kitabı raflarda olacak. Okurları heyecanlandıracağını düşündüğüm diğer iki kitap da George R.R Martin’den Tekinsiz Kadınlar ve Sarah Jio’nun sabırsızlıkla beklenen yeni romanı From London With Love. Kafka Kitap ve Uçan Fil alt markalarınızla da çok güzel kitaplar yayımlıyorsunuz. Yayınevi olarak nasıl bir strateji izliyorsunuz?  Kafka Kitap, Aleksiyeviç, Bernard Malamud, Wallace Stegner gibi yazarların kitaplarını okurla buluşturan, çok kıymet verdiğimiz bir marka. Dünya edebiyatından bir seçki sunuyor. Geçtiğimiz yıl logomuzu ve kapak tasarımlarımızı yeniledik. Meghan Hunter, Yoko Ogawa, Jeanette Winterson gibi isimleri yazarlarımız arasına kattık. Yakın zamanda 2021 Pulitzer Edebiyat Ödülü kazananı Louise Erdrich - The Night Watchman ve Jeanette Winterson’ın daha önce basılmamış romanları Kafka Kitap imzasıyla yayımlanacak. Uçan Fil resimli çocuk kitaplarımızı yayımladığımız alt markamız. Onun logosu da yenilendi. Çeviri eserlerin yanı sıra aramıza katılan yeni yazarlar, çizerler ve genişleyen ekibimiz sayesinde bu yıl çocuk kitaplarında genel bir daralma yaşanırken Uçan Fil iki kat büyüdü.  Epsilon Yayınları yılda kaç kitap basıyor?  2021 yılı hedefimiz 240 kitap yayımlamak. 2021 yılı kapanış hedefimiz, Kafka Kitap ve Uçan Fil’i de dahil edersek toplam 2 milyon kopyaya ulaşmak. 2020 yılında 160 yeni kitabı okurlarla buluşturmuştuk.

Epsilon Yayınları tüm zamanlar en çok satanlar listesi

  1. Saftirik Serisi/ Jeff Kinney 
  2. Alacakaranlık Serisi/ Stephenie Meyer
  3. Martı/ Richard Bach
  4. Taht Oyunları/ George R.R.Martin 
  5. Angela’nın Külleri/ Frank Mccourt
  6. 4N1K/ Büşra Yılmaz
  7. Bülbülü Öldürmek/ Harper Lee
  8. Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı/ Dale Carnegie
  9. Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler/ Heidi E. Murkoff & Sharon Mazel 
  10. İkinci El Zaman/ Svetlana Aleksiyeviç (Kafka Kitap)