28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.02.2024 11:11 | Son Güncelleme: 01.02.2024 11:15

Bodrum’da Kitap Günleri devam ediyor

Ülkenin dört bir yanındaki belediyelerde bugünlerde büyük bir hareketlilik yaşanıyor, etkinlikler ve buluşmalar ardı ardına duyuruluyor. Bodrum’da da Bodrum Belediyesi ve Gümüşlük Akademisi Vakfı işbirliğiyle düzenlenen Bodrum Kitap Günleri de Herodot Kültür Merkezi’nde 3 Şubat'a kadar devam edecek
Bodrum’da Kitap Günleri devam ediyor

Türkiye’nin dört bir yanından toplamda 40’a yakın yayınevinin katıldığı ve kitaplarını okurlarla buluşturduğu etkinlik, Bodrum’da gerçekleşen ilk “kitap günleri” olma özelliğini taşıyor. Ekolojik duyarlılığı beslemek ve farkındalığı artırmak amacıyla Doğayı Okumak temasıyla gerçekleşen kitap günlerinin odağında söyleşiler, belgesel gösterimleri ve okuma tiyatrosu var. Şükrü Erbaş, Nazlı Eray, Mine Söğüt, Deniz Yüce Başarır, Yekta Kopan, Buket Uzuner, Ayşe Kulin, Pelin Batu, Figen Şakacı gibi isimlerin söyleşi ve imzalarıyla süren Bodrum Kitap Günleri 3 Şubat cumartesi akşamına kadar devam edecek.

Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Emel Çakaloğlu kitap günlerinin gelenekselleşmesini hedeflediklerinin altını çiziyor ve kitap günleri projesiyle ilgili şu notları düşüyor: “Bir toplum kültürle, sanatla ve edebiyatla şekillenir. Bodrum Belediyesi olarak bizler de bu değerli etkinliklerle kentimizin var olan kültürel potansiyeline katkı sunmayı hedefliyoruz. Bizlerle iş birliği yaparak bu etkinliğin oluşmasına katkı sunan Gümüşlük Akademisi Vakfı’na, Bodrum Kitap Günleri’nin hazırlanmasında emeği geçenlere ve katılımlarıyla bizleri onurlandıran kıymetli yazarlarımıza, yayınevlerimize teşekkür ederim. Kıymetli kent yaşayanlarını, gençlerimizi, çocuklarımızı, tüm kitapseverleri etkinliğimize bekliyoruz.”

Yazar Latife Tekin, “Kitap günleri etkinliği ülkenin pek çok yerinde düzenleniyor. Bizler de hep birlikte kolları sıvadık. Etkinlikte herkesin çok emeği var. Bodrum’a yakışır bir kitap günleri düzenlemek çok emek istiyor. Program içeriğini hazırlarken Bodrumlu yazarların da katılım sağlaması için çalışmalar yaptık” diyor.

Bodrum’u bekleyen tehlikelere dikkat çekildi

Edebiyat imza ve söyleşileriyle beraber kitap günlerinin en dikkat çekici etkinliklerinden biri “İklim Değişikliği ve Çevresel Problemler, İklim Değişikliğinin Bodrum Kıyı Alanları Üzerindeki Etkileri, Bodrum Sivil Toplumunun Çevre Mücadelesinde Çözüm Arayışları” başlıklarıyla düzenlendi. Bodrum Kent Konseyi başkanı Arif Yılmaz, Prof. Dr. Tuncay Kuleli, Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Hakan Akyüz’ün konuşmacı olduğu etkinlikte kıyı kırılganlık indeksi sunuldu, taşkın ve su baskını riskiyle ilgili bilgi verildi. Toplantının özeti şu, projelerde ve planlamalarda bütünleşik bir yaklaşım sergilenmediği sürece Bodrum her gün zarar görmeye devam edecek.

Bir diğer dikkat çekici etkinlik ise hafta boyunca izleyicilerle buluşan bir sergiydi. Antakya Sanat Derneği “Öyle Bir Yere Geldik ki Hiçbir Sokağın Adı Yok” adıyla bir 6. Şubat depremi konulu bir sergi düzenledi.

Bodrum Kitap Günleri 10.00 – 20.00 saatleri arasında Herodot Kültür Merkezinde gerçekleşiyor ve ziyaretçiler için ücretsiz ulaşım imkânı mevcut. Etkinlikler sosyal medya hesaplarından duyuruluyor.