27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.10.2022 21:06 | Son Güncelleme: 27.10.2022 21:21

Prens Harry'nin anı kitabının tarihi açıklandı

İngiltere Prensi Harry'nin merakla beklenen anı kitabının gelecek yıl ocak ayında yayımlanacağı duyuruldu. 15 dilde okuyucuyla buluşacak eserin Kraliyet Ailesi'nin sırlarını deşifre edip etmeyeceği tartışılıyor
Prens Harry'nin anı kitabının tarihi açıklandı

Eşi Meghan Markle ile İngiliz Kraliyet Ailesi'ndeki görevlerinden ayrılan ve ABD'ye yerleşen Prens Harry'nin aylar önce duyurduğu kitabının çıkış tarihi belli oldu. Penguin Random House, Spare adlı kitabın 10 Ocak 2023'te raflarda yer alacağını ve İspanyolca, Almanca, Brezilya Portekizcesi, Portekiz Portekizcesi, Basitleştirilmiş Çince, Danca, Fransızca, Yunanca, Macarca, İtalyanca, Lehçe, Rumence ve İsveççenin aralarında olduğu 15 dilde yayımlanacağı duyurdu.

Kitabın Kraliyet Ailesi ile zaten kötü olan ilişkilerin daha da kopmasından ve gizli tutulmaya çalışılan bilgileri deşifre etmesinden endişe ediliyor.

Eserin, Harry'nin seslendirmesini yapacağı sesli kitap versiyonunun olacağı belirtilen açıklamada, "Spare, okuyucularını 20'nci yüzyılın en yakıcı görüntülerinden birine götürüyor: Dünya keder ve korku içinde izlerken iki genç oğlan, iki prens annelerinin tabutunun arkasında yürüyor" ifadesi kullanıldı.

"Çığır açan bir yayın" olarak tanıtıldı

Kitabın "Sevginin keder üzerindeki sonsuz gücü hakkında içgörü, ilham, kendi kendini inceleme ve zor kazanılmış bilgelik dolu çığır açan bir yayın" olduğu aktarıldı. Penguin Random House CEO'su Markus Dohle, şirketinin Sussex Dükü Prens Harry'nin anılarını yayımlamaktan onur duyduğunu söyledi.

Daha fazla bilgi

Harry, Britanya Kralı III. Charles ve 1997'de Paris'te trajik trafik kazasında hayatını kaybeden eski eşi Galler Prensesi Diana'nın küçük oğlu. Charles ve Diana, 1996'da boşandı. Diana öldüğünde büyük oğlu William 15 ve Harry ise 12 yaşındaydı.

Sussex Dükü Harry ile eşi Meghan Markle, Ocak 2020'de Kraliyet görevlerinden çekilerek daha bağımsız bir hayat yaşamak ve İngiliz medyasından kaçmak için Güney California'ya taşındı.