23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.10.2022 14:18 | Son Güncelleme: 01.10.2022 14:37

Coperni defilesinde McQueen'e saygı duruşu: Bella Hadid'e spreyle elbise yapıldı

Coperni'nin Paris Moda Haftası'ndaki şovu akıllara kazınacak bir ana imza attı. Podyuma çıplak çıkan Bella Hadid'e de spreyle lateks püskürtülerek, izleyenlerin gözü önünde elbise tasarlandı
Coperni defilesinde McQueen'e saygı duruşu: Bella Hadid'e spreyle elbise yapıldı

Alexander McQueen'in 1999 ilkbahar/yaz defilesinden yirmi dört yıl sonra insanlar hala deri bir kemerle tutturulmuş hacimli askısız beyaz bir elbise giyen Shalom Harlow’a dönen bir platform üstünde robotlar tarafından sprey boya sıkılmasından bahsediyor.  

Teknoloji son yirmi yılda ilerledi ancak şimdiye kadar hiç kimse o sahnede yaratılan ikonik ana yaklaşmadı hatta şimdiye kadar denemedi bile. Cuma günkü Coperni ilkbahar/yaz 2022 fuarında tasarımcılar Sébastien Meyer ve Arnaud Vaillant, 21. yüzyıl için 24 yıl önceki ana yeni bir güncelleme getirerek McQueen’e saygılarını sundular. 

New York Times’ın baş moda eleştirmeni Vanessa Friedman ve diğer pek çok kişi tarafından sosyal medyada paylaşıldığı üzere, 25 yaşındaki Bella Hadid podyuma sadece bir çift iç çamaşırı ve topuklu ayakkabıyla ortaya çıktı. Üç kişilik bir ekip onu sprey boyayla boyarken, genç model göğüslerini kapattı. Gövdesinin etrafına kalın beyaz bir lateks püskürttüler ve model hareketsiz dururken opak bir katman oluşturdular. 

Sonunda, Hadid’in üzerinde üstünü zarifçe örten, yırtmaçlı beyaz bir elbise oluştu. Kreatif direktör olan Meyer, "Tasarımcılar olarak yeni şeyler denemek ve olası bir geleceği göstermek bizim görevimiz. Bundan para kazanmayacağız, ama bu güzel bir an, duygu yaratan bir deneyim oldu” dedi.  Coperni cüretkar stilleriyle tanıyor. Marka, Kylie Jenner ve Doja Cat tarafından taşınan, camdan yapılmış çantalarıyla Nisan ayında viral oldu.