04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.05.2022 15:34 | Son Güncelleme: 09.05.2022 16:39

2022’nin yeni trendi: Cam çanta

Paris merkezli Coperni markasının 2 bin 800 dolarlık cam çantası moda tutkunlarının ilgisini çekti. Kylie Jenner ve Doja Cat gibi isimlerin satışa çıkmadan aldığı çanta yılın trendleri arasında gösteriliyor
Fotoğraf: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic
Fotoğraf: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

Rihanna, Hailey Bieber, ve Hadidler’in favori markalarından olan Coperni yeni bir trend'e öncülük etti: Cam çantalar...

Fransız marka birçok kişi tarafından iPhone’un kilit tuşu şeklinde yapılmış Swipe el çantalarıyla tanınıyor. Swipe çanta ilk olarak geçen yıl Euphoria dizisinde Alexa Demie’nin oynadığı Maddy karakteriyle öne çıktı. Sonraki birkaç ay içinde ise el yapımı cam eşya üreticisi Heven ile Swipe arasında yeni bir model için işbirliği yapıldı ve glass bag yani cam çanta ortaya çıktı.

Mücevher işlevi görüyor

Tasarımcılar Beranna Box ve Peter Dupont; cam üfleme işlemi sırasında, cam çok kalın olduğu için bir hava hortumu kullanıldığını, çantanın kese kısmın matkap ve makasla yapıldığını söyledi. Çanta sadece birkaç eşyayı taşımak için uygun. Ama elde taşınan bir sanat eseri kabul edilen bu çanta çoğunlukla mücevher işlevi görüyor. 

Fiyatı 2 bin 800 dolar

Fiyatı 2 bin 800 dolar olan çantayı ilk kez Gigi Hadid, Coperni’nin Sonbahar-Kış 2022 defilesinde  taşıdı. Diğer mankenler ise çantanın sütlü mavi bir rengini ile podyumda yer aldı. Çantayı kullanan bir diğer isim ise Doja Cat. Nisan ayının ilk haftasında Grammy Ödül Töreni’ne katılan ünlü şarkıcı kırmızı halıda mavi cam çantayla poz verdi. 

Sadece birkaç gün sonra, statü sembolü olarak görülmeye başlanan çanta aynı zaman da bir reklam sembolü haline de geldi. Birkaç hafta önce ise çantayı, Hulu platformunda yayınlanacak yeni Kardashain Reality Show’un basın toplantısında Kylie Jenner’ın kullandığı görüldü. Jenner camdan çantayı, beyaz blazer ceket ve transparan bir pantolonla kombinledi. 

2022’nin yeni trendi olan cam çanta; muadillerinin temel amacını, yani hayatın dağınık ama gerekli öğelerini saklama görevini tersine çevirdi. Bunun yerine Coperni, çantanın içindekilere sadece bir çerçeve çiziyor. 

 (Kaynak: Glamour, Dailymail)