29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.09.2022 15:04 | Son Güncelleme: 28.09.2022 16:16

Daniel Lee, Burberry'nin yeni baş kreatif direktörü oldu

Daniel Lee, Riccardo Tisci'nin yerine Burberry'de baş kreatif direktör olarak atandı. Bottega Veneta'yı adeta yeniden canlandırarak trend belirleyen bir markaya dönüştüren Daniel Lee aynı etkiyi Burbery için de yapabilecek mi? 
Daniel Lee,  Burberry'nin yeni baş kreatif direktörü oldu

İngiliz moda markası Burbery'nin yeni kreatif direktörü Danial Lee önümüzdeki pazartesiden itibaren Riccardo Tisci'nin yerine baş kreatif direktör olarak çalışmalarına başlayacak. Lee ilk defile koleksiyonunu ise Şubat 2023'te Londra Moda Haftası'nda sunacak.  

Dokunuşlarıyla Bottega Veneta’ya şu an sahip olduğu popülariteyi kazandırmasıyla tanınan modacı geçtiğimiz kasım ayında görevinden ayrılmış, bu kararı moda dünyasında adeta şok etkisi yaratmıştı. Burberry, "Daniel, günümüzün lüks tüketicisine dair benzersiz bir anlayışa ve güçlü bir ticari başarı siciline sahip olağanüstü bir yetenek ve onun atanması Burberry için sahip olduğumuz tutkuları güçlendiriyor. Onunla yakın çalışmaktan heyecan duyuyorum ve yetenekli ve deneyimli ekiplerimizin desteğiyle bu sonraki aşamada hedeflediğimiz etkiyi yaratacağından eminim" dedi.