19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 10.07.2022 14:33 | Son Güncelleme: 10.07.2022 14:48

Dünyanın en ince mekanik saati görücüye çıktı: 1,8 milyon dolar 

İsviçreli lüks saat markası Richard Mille, Ferrari ortaklığıyla dünyanın en ince saatini çıkardı. Bulgari'nin rekorunu elinden alan saat 1,8 milyon dolara satışta
Instagram/richardmille
Instagram/richardmille

Bu yılın başlarında, sadece 1,80 mm kalınlığındaki dünyanın en ince saatiyle Bulgari manşetlere çıktı. Ancak Richard Mille’in Ferrari ile birlikte tasarladığı yeni saati, Bulgari’yi hayal kırıklığına uğrattı. RM UP-01 Ferrari, Bulgari'nin Octo Finissimo Ultra modelinden sadece 0,05 mm daha ince ve dünyanın yeni en ince mekanik saati.

Rekor kıran bu saati elde etmek ise çok kolay değil. RM UP-01 Ferrari, 1 milyon 888 bin dolara satışta. 3 ay sonra dünya rekoru elinden alınan Bulgari’nin Octo Finissimo Ultra’sı ise 400 bin dolardı. 

Richard Mille dünyanın en ince saatini geliştirmek için yola çıkarken, RM UP-01 Ferrari'nin bir konsept saat olmaktan çok uzakta olduğunu söylüyor. Markanın internet sitesinde yer alan ifadelerde “Diğer tüm modellerimizle aynı gereksinimleri karşılayan bir saat yapmaya kararlıydık. Kullanıcının günlük yaşamını takip etme görevine bağlı bir saat sunmamız gerekiyordu” denildi.

6 bin saatte geliştirildi

Markadan verilen bilgilere göre saatin geliştirilmesi ve test edilmesi 6 bin saatten fazla sürdü. Richard Mille, alt tabaka ve köprüler için yüksek derecede korozyona dayanıklı bir alaşım olan 5. sınıf titanyumu tercih etti. Alaşım dayüzde 90 derece 5 titanyum, yüzde altı alüminyum ve yüzde dört vanadyum kullanıldığı belirtildi.  

Taban plakası, zaman göstergesi üst yarının ortasında yer alacak şekilde yuvarlak bir dikdörtgen kasanın içine oturtuldu. Saat manuel olarak kurulur ve yaklaşık 45 saatlik güç rezervine sahiptir. Çerçeveye saat 10 ile 11 arasında bir işlev seçimi entegre edildi ve kullanıcıların kurma veya elle ayarlama işlevini seçmelerine olanak tanıyor.

(Kaynak: DailyMail, Insider)