24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.09.2022 19:32 | Son Güncelleme: 10.09.2022 20:20

Fendi ikonik Baguette çantasının 25. yıldönümünü New York'ta kutladı

İlk olarak 1997 yılında üretilen Fendi'nin ikonik çantası Baguette'nin 25. yaşı New York Moda Haftası'nda özel bir defile ile kutlandı
Fendi ikonik Baguette çantasının 25. yıldönümünü New York'ta kutladı

Fendi'nin Baguette’in 25. yılı New York Moda Haftası'nda kutlandı. İkonik çantanın 25. yıldönümün temsil eden defilede Bella Hadid, Lila Moss gibi birçok ünlü manken yürüdü. Kampanya Linda Evangelista öncülüğünde tanıtıldı. Defilede Marc Jacobs misafir tasarımcılık yaparken,  Tiffany&Co. x Fendi yeni iş birliği de defilede görücüye çıktı. Parçalar, Linda Evangelista'nın yer aldığı koleksiyon için sınırlı bir pazarlama kampanyasıyla hem Tiffany hem de Fendi kanalları üzerinden satılacak. 

 Linda Evangelista

Tiffany&Co. x Fendi kapsül koleksiyonu, pürüzsüz timsah derisi veya ipek satenden orta boy bir baguette içeriyor. Ocak ayında mağazalarda olacak model, 2.350 ila 140.000 dolar arasında değişen fiyatlarda satışa çıkacak. Baget şeklindeki mineli tılsımlar da koleksiyonda yer alacak. 

Fotoğraf: fendi.com

Sex and the City ile şöhrete ulaştı 

Sex and the City'nin en ikonik sahnelerinden biri özellikle moda severler için New York'un arka sokaklarında dolaşan Carrie Bradshaw'ın çantasını çalmaya çalışan hırsıza "O sadece bir çanta değil, o bir Baguette" diyerek kendisinden başka bir şeyini almasını istemesidir. Carrie Bradshaw ile özdeşleşen ve onun sayesinde moda dünyasında ikonik bir duruşa sahip olan Fendi Baguette, geçen yılki devam filmi “And Just Like That” da Sarah Jessica Parker'ın kolunda payetli mor versiyonuyla yeniden karşımıza çıktı. 

İlk versiyonu 1997 yılında üretildi 

İlk olarak 1997 yılında aksesuar ve erkek giyim sanat yönetmeni Silvia Venturini Fendi tarafından tanıtılan Baguette, baton benzeri uzun siluetleriyle Fransız kadınlarının yerel fırınlardan aldıkları ekmekleri koltuklarının altında taşımalarından ilham alınarak üretildi. Baguette'nin yıllar boyunca kot, işlemeli jakarlı, payetli, suni kürk, elle boyanmış hatta kokulu modelleri üretildi.