25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.01.2023 20:13 | Son Güncelleme: 28.01.2023 23:07

Gucci'nin yeni kreatif direktörü Sabato De Sarno oldu

Ocak 2015'te başladığı görevinden geçtiğimiz kasım ayında ayrılan Alessandro Michele'in yerine Sabato De Sarno kreatif direktör olarak atadı. İlk koleksiyonunu eylülde Milano Moda Haftası'nda sunacak Der Sarno, Gucci'de yaratıcı vizyonu tanımlamak ve yürütmekten" sorumlu olacak
Gucci'nin yeni kreatif direktörü Sabato De Sarno oldu

Kering ve Gucci, geçen kasım ayında ayrılan Alessandro Michele'den sonra İtalyan markanın yeni kreatif direktörünün Sabato De Sarno olduğunu açıkladı. Şimdiye kadar Valentino'da erkek ve kadın koleksiyonlarını denetleyen De Sarno, Gucci'nin Kreatif Direktörü rolünü üstlenmekten büyük onur duyduğunu söyleyerek, "Yıllar boyunca inandığım değerleri hoş karşılayabilen ve besleyebilen böylesine olağanüstü bir geçmişe ve mirasa sahip bir Ev'e katılmaktan gurur duyuyorum. Marka için yaratıcı vizyonuma katkıda bulunmaktan duygu dolu ve heyecanlıyım" dedi.

Başkan ve CEO Marco Bizzarri, "Sabato'nun, lüks sektöründeki en etkili rollerden biri olan House'un yeni kreatif direktörü olarak Gucci'ye katılacağı için çok mutluyum. İtalya'nın en ünlü lüks moda evlerinden birkaçıyla çalışmış olması, beraberinde engin ve alakalı bir deneyim getiriyor. Sabato'nun, Gucci'nin benzersiz mirasına yönelik derin anlayışı ve takdiriyle, yaratıcı ekiplerimize, bu heyecan verici sonraki bölümün yazılmasına yardımcı olacak, House'un zengin mirasından yararlanırken moda otoritesini güçlendirecek farklı bir vizyonla liderlik edeceğinden eminim" açıklamasında bulundu.  

De Sarno, kariyerine 2005 yılında Prada'da başladı, ardından Dolce & Gabbana'ya geçti ve 2009'da moda direktörü olmak için yükseldiği Valentino'ya katıldı.

Kering'in başkanı ve CEO'su François-Henri Pinault ise,  "Guccio Gucci'nin Floransa'daki ilk mağazasını açmasından yüz iki yıl sonra, Gucci dünyanın en ikonik, önde gelen ve etkili lüks evlerinden biri olmaya devam ediyor. Yaratıcı dümendeki Sabato De Sarno ile House'un hem modayı hem de kültürü çok arzu edilen ürün ve koleksiyonlarla etkilemeye ve modern lükse benzersiz ve çağdaş bir bakış açısı getirmeye devam edeceğinden eminiz" açıklamasında bulundu.