29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 14.08.2022 12:27 | Son Güncelleme: 15.08.2022 09:17

Louis Vuitton'un boya kutusundan ilhamla ürettiği çanta moda dünyasını ikiye böldü

Louis Vuitton'un yeni koleksiyonunda yer alan ve bir boya kutusunu andıran çanta moda dünyasında tartışmalara yol açtı. Çanta geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden erkek giyiminin sanat yönetmeni Virgil Abloh'un son koleksiyonunda yer alıyor
Louis Vuitton'un boya kutusundan ilhamla ürettiği çanta moda dünyasını ikiye böldü

Lüks çanta zevkinin önemli temsilcilerinden Louis Vuitton her tasarımında zarif ve stil sahibi bir duruş yakalasa da son koleksiyonda yer alan bir çanta tartışmalara yol açtı. 

2018 yılında Louis Vuitton erkek koleksiyonunun başına geçerek moda evinin ilk Afro-Amerikan kreatif direktörü olan ve geçtiğimiz yıl 41 yaşında hayata veda eden Virgil Abloh'un son koleksiyonunda yer alan çanta tasarımıyla bir boya kutusunu andırıyor. Metal sapına kadar gerçek bir boya kutusu gibi tasarlanan çanta Abloh'un imza paletinden altı renkte üretildi. 

Çanta 2,850.00 dolardan satılıyor

Bir grup moda eleştirmeni çantayı bir moda faciası olarak yorumlasa da bazı kesimler Louis Vuitton'un mirasına eğlenceli göndermelerle tasarlanan çantaya övgüler yağdırdı. 

Moda dünyasının en ilham verici ismi

Louis Vuitton'un tepe yöneticisi olan Bernard Arnault, "O yalnızca dahi bir tasarımcı ve öncü değil, güzel bir ruha sahip bir bilgeydi" demişti Abloh için. 

 Ender rastlanan bir kanser türü kardiyak anjiyosarkom nedeniyle hayatını kaybeden Virgil Abloh moda dünyasının en ilham verici isimleri arasında gösteriliyordu. Moda, müzik ve sanat alanında aktif olan Abloh, aynı zamanda mühendislik ve mimarlık alanlarında eğitim almıştı.  Fransız lüks moda devi Louis Vuitton'un erkek giyiminin baş tasarımcısı olmasının yanı sıra kurduğu sokak giyim markası Off-White ile moda dünyasının en ünlü isimlerinden bir oldu.