24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.02.2022 11:28 | Son Güncelleme: 22.02.2022 11:44

Met Gala’da sahne bu yıl yönetmenlerin

Modanın Oscar Gecesi olarak anılan Met Gala'nın 2022 ayrıntıları belli oluyor. 2 Mayıs’ta gerçekleşecek organizasyonun, Amerika’da: Bir Moda Antolojisi çerçevesinde hayata geçirilecek sergisinin 8 yönetmene teslim edildiği duyuruldu
Met Gala’da sahne bu yıl yönetmenlerin

Met Gala, yarattığı görkem ve her yıl belirlenen tema eşliğinde törende boy gösteren yıldızlar sayesinde son yılların en sevilen organizasyonlarından biri hâline geldi. Metropolitan Sanat Müzesi’nin Kostüm Enstitüsü (The Met / Metropolitan Museum of Art) adlı kanadı yararına düzenlediği etkinlik bu yıl 2 Mayıs’ta gerçekleşecek. Bu yılın teması ise Amerika’da: Bir Moda Antolojisi (In America: An Anthology of Fashion) olarak duyuruldu.

Yaklaşık 100 kostüm yer alacak

Müzenin yıldız küratörlerinden Andrew Bolton ve Kostüm Enstitüsü’nden sorumlu Wendy Yu, serginin sekiz yönetmenin liderliğinde hayata geçeceğini duyurdu. Tema çerçevesinde gerçekleşecek sergide Janicza Bravo, Sofia Coppola, Julie Dash, Regina King, Martin Scorsese, Autumn de Wilde, Chloe Zhao ve moda tasarımcısı olan Tom Ford’un imzaları olacak. Yaklaşık 100 kostümün yer alacağı Amerika’da: Bir Moda Antolojisi'nde yönetmenler fotoğraf ve video çalışmalarıyla farklı dönemlere ışık tutacak.

Regina King

 

Çoğunluğunu kadınlar oluşturacak

Müzenin küratörlerinden Andrew Bolton, sergide ABD modasının oluşmasında kilit rol oynayan ama buna karşın arka planda kalmış ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu isimlerin yer alacağını belirtti.

2 Mayıs’ta yapılacak Met Gala’nın ardından sergi Metropolitan Sanat Müzesi’nin Anna Wintour Kostüm Merkezi’nde gezilebilecek.

Met Gala nedir, neden düzenlenir?

Costume Institute Gala, bilinen adıyla Met Gala veya Met Ball, Metropolitan Museum of Art'ın Costume Institute adlı kanadı yararına her yıl düzenlenen yardım galasıdır. MET Gala, 1948 yılından bu yana her yıl gerçekleştiriliyor. Asıl amacı Metropolitian müzesine bağış toplamak olsa da modanın Oscar gecesi olarak anılan bu etkinlik, her sene mayıs ayının ilk pazartesi akşamı beğeniye sunuluyor. Milyonlarca dolar bağışın toplandığı gecede, belirlenen tema dahilinde kostümler sergileniyor.

Organizasyonun açılışa ise pek çok ünlü isim davet ediliyor ve Akademi kırmızı halısını aratmayacak kadar büyük bir şıklık yarışına sahne oluyor. Met Gala'nın sponsoru ise başından beri değişmeyen isim Vogue’dur. MET Gala’nın en önemli özelliklerinden biri de her yıl belli bir temaya değinmesi ve konukların dilerlerse bu tema çerçevesinde kıyafetlerini hazırlamasıyla oluşmaktadır.