27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.04.2023 09:58 | Son Güncelleme: 11.04.2023 10:10

Borusan Sanat'ta bu hafta neler var?

Borusan Sanat ile dopdolu geçen nisan ayı çeşitli konserlerle devam ediyor. Bu hafta Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Denis Kozhukhin ve Marlis Petersen'a eşlik ederken dijitalde gerçekleşecek gösterilerde Gautier Capuçon ve Rembrandt Trio yer alacak
Borusan Sanat'ta bu hafta neler var?

Borusan Sanat, dünyaca ünlü sanatçıları sahnesinde ağırlamaya devam ediyor. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, 13 Nisan Perşembe günü Carlo Tenan yönetimindeki konserde Belçikalı piyanist Denis Kozhukhin’e eşlik ederken 20 Nisan Perşembe günü ise sezona görkemli bir konser ile veda ediyor.

BİFO ve Denis Kozhukhin 

BİFO’nun piyanist Kozhukhin ile bir araya geldiği konserde, klasik ve romantik dönemin önemli bestecilerinden Beethoven ve Brahms’ın yapıtları seslendirilecek. Senfonik müzik, opera ve bale yorumları her geçen gün artan uluslararası bir ilgiyi üzerine çeken, derin bir çağdaş müzik kavrayışına sahip.
Carlo Tenan, 2010 yılında Kraliçe Elizabeth Yarışması’nda birincilik ödülünü kazanan Kozhukhin’le İstanbul’da ilk kez buluşacak. Bu özel konser, 13 Nisan Perşembe günü saat 20.00’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde. 

BİFO ve Marlis Petersen 

BİFO, Nisan ayının son konserinde 20 Nisan Perşembe günü 20.00’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde müzikseverlerle buluşuyor. Konserin solisti ise Nürnberg’deki ilk sahne performansının ardından dikkatleri üzerine çeken, ardından Rhein, Berlin, Viyana, Londra ve Paris sahnelerinde başarılara imza atan, özellikle Alban Berg’in Lulu operasındaki başrol başarısıyla yıldızı parlayan koloratur soprano Marlis Petersen olacak. BİFO’yu bu konserde şef Patrick Hahn yönetecek.

Rembrandt Trio / borusansanat.tv

15 Nisan 2023 Cumartesi 20.00
Rembrandt Frerichs piyano
Tony Overwater bas
Vinsent Planjer davul, perküsyon
Back on Stage (BoS) ile konser öncesi söyleşi

Rembrandt Trio, cazı ileriye taşımaya devam eden sanatsal merakları ve yenilikçi işbirlikleriyle uluslararası düzeyde tanınıyor. Hem 2007 hem 2014'te albümleri Hollanda’da Grammy Ödülleri’ne aday gösterilen Rembrandt Trio, cazın klasikle ve eskinin yeniyle bir araya geldiği albümlerini bu konserde izleyicilerle buluşturuyor. 

BİFO & Gautier Capuçon / borusansanat.tv

16 Nisan 2023 Pazar 11.30
Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası
Sascha Goetzel şef
Gautier Capuçon viyolonsel
Aydın Büke ve Serhan Bali ile konser öncesi söyleşi

Sascha Goetzel yönetimindeki BİFO, 20. yüzyılın en çarpıcı örneklerinden biri olan Bahar Ayini’ni seslendiriyor. Bugün 20. yüzyıl müziğinde yepyeni bir ses dünyasının başlangıcına bir örnek olarak kabul edilen yapıt, BİFO’nun heyecan verici yorumuyla izleyenlerle buluşuyor.