20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 27.05.2022 15:12 | Son Güncelleme: 27.05.2022 15:19

Depeche Mode üyesi Andy Fletcher hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü İngiliz grup Depeche Mode'un üyelerinden Andy Fletcher 60 yaşında öldü. Fletcher'ın vefatı grubun sosyal medya hesabından duyuruldu
Depeche Mode üyesi Andy Fletcher hayatını kaybetti

Elektronik müziğin öncü gruplarından Depeche Mode'un klavyecisi Andy Fletcher yaşamını yitirdi. Fletcher 80'li yıllarda bir araya gelen grubun kurucularındandı.

"Büyük üzüntü yaşıyoruz"

Grubun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Yakın arkadaşımızın, ailemizden birinin ve grup üyemizin zamansız ölümü karşısında şoke olduk ve büyük bir üzüntü yaşıyoruz" denildi.

2 çocuk babası Fletcher, Just Can't Get Enough, Personal Jesus ve Enjoy the Silence gibi şarkıların grubun diğer üyeleri ile birlikte yaratıcısıydı.

Andy Fletcher kimdir?

Andrew Fletcher, İngiltere'de dünyaya geldi. Ailesi, annesi Joy, babası John ve kardeşleri Susan, Karen ve Simon’dan oluşuyordu. Boy Brigade adlı bir kulübe üye olduktan sonra burada Depeche Mode'un kurucularından Vince Clarke'la tanıştı. Fletcher, kariyerine Vince Clarke’la birlikte çaldığı Composition of Sound adlı grubun basçısı olarak başladı ancak daha sonra grubun synthesizer elemanı eksikliğini kapatma yoluna gitti.Composition of Sound'da şu anda Depeche Mode'un bir üyesi olan Martin Gore da bulunuyordu. Clarke, Martin Gore ve Fletcher, Dave Gahan’ı da aralarına katarak Depeche Mode'u kurdu.

Sigortacılık yapıyordu

Bu sırada grup üyeleri başka işlerde de çalışıyorlardı, Fletcher da sigortayla uğraşıyordu. İlk albümden sonra Clarke gruptan ayrıldı ve yerine Alan Wilder geldi. Fletcher, grupta hep geri planda kalan isim oldu, daha çok grubun organizasyonlarından sorumluydu.

Grubun sözcülüğünü yaptı

Müzisyen, Depeche Mode için hiç şarkı yazmadı. Bugüne kadar Depeche Mode’un finansal direktörü ve sözcüsü oldu.

Grupla ilgili haberleri, albüm tanıtımlarını ve turne programlarını basınla paylaşan, hatta kontratları imzalayan isimdi.

Depeche Mode hakkında 

İngiliz elektronik müzik grubu Depeche Mode, 1980 yılında Basildon'da kuruldu. UK Singles Chart'a 54 şarkı ile giren Depeche Mode'un birçok albümü en çok satanlar listesinde yer aldı. Eserleri dünya çapında 100 milyondan fazla sattı.