20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 23.02.2022 15:15 | Son Güncelleme: 25.02.2022 10:03

Tarkan, Geççek sayesinde eski şarkılarının reytingini ikiye katladı

17 Şubat akşamı Türkiye gündemine oturan Geççek isimli şarkısını yayınlayan Tarkan, sosyal medyadaki popülerliğini iki katına çıkardı. Veriler, megastarın Geççek etkisi ile diğer şarkılarının da izlenme sayısını iki kat artırdığını gösteriyor.
Tarkan, Geççek sayesinde eski şarkılarının reytingini ikiye katladı

Tarkan'ın Geççek isimli yeni şarkısı yayınlandığı andan itibaren Türkiye gündemine oturdu. 17 Şubat'ta izleyicilerle buluşan şarkı, altı gün içerisinde YouTube'da 21 milyon, Instagram'da 11 milyon, Twitter'da 13 milyon kez dinlendi. Toplamda 45 milyonu aştı. Geççek sadece ilk gün YouTube'da 7,6 milyon kez izlenmişti.

Geççek için gelenler Kuzu Kuzu ve Yolla'yı da izledi

Şarkı paylaşımı sonrası Twitter'da 130 bin, YouTube'da 270 bin takipçi kazanan sanatçı, Geççek'in etkisiyle YouTube'daki diğer şarkılarının günlük ortalama dinlenme sayısını artırdı. Normalde YouTube'da günde 800 bin kez izlenen Tarkan, Geççek sonrası eski şarkılarının da ortalamasını 1 milyon 600 bine çıkardı. Yani Geççek sayesinde Kuzu Kuzu, Yolla ve Şıkıdım gibi klasikleri de tekrar anımsandı. 

6 günün sonunda 23 Şubat tarihli dünya YouTube trendlerine bakıldığında ise Geççek, 1 milyon 400 bin izlenme ile halen en çok izlenen 38. video olarak göze çarpıyor. 

Tarkan’ın resmi YouTube kanalındaki içerikler son bir yıl içerisinde 370 milyon kez tıklandı, bugüne kadar ise toplamda 1.6 milyar izlendi.

Takipçilerin yüzde 40'ı yurt dışından

Tarkan’ın izleyici kitlesinin yüzde 40’ı yurt dışından geliyor. Megastar’ın Türkiye’den sonra en çok Almanya, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, ABD ve Fransa’dan takipçisi bulunuyor. Ünlü sanatçının en çok izlendiği illerde liderliği İstanbul alırken, İstanbul’u sırasıyla Ankara, İzmir, Bakü ve Bursa takip ediyor.

Tarkan’ın son bir yılda en çok izlenen videoları ise şu şekilde: Dudu, Yolla, Şımarık, Kuzu Kuzu, Beni Çok Sev, Şıkıdım, Öp.