01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.05.2023 12:43 | Son Güncelleme: 07.05.2023 13:23

Taylor Swift'in paylaşımı rekor beğeni aldı: Speak Out albümünü yeniden yayınlayacak

Dünyaca ünlü şarkıcı Taylor Swift cuma günü sosyal medya hesabından attığı bir tweet ile 2010 tarihli albümü Speak Now'ın kaydını tekrar yaptığını ve 7 Temmuz'da yayınlanacağını duyurdu. Swift'in bu paylaşımı sonrası attığı tweet beğeni rekoru kırdı
Taylor Swift'in paylaşımı rekor beğeni aldı: Speak Out albümünü yeniden yayınlayacak

Taylor Swift'in cuma günü 2010 tarihli albümü Speak Now'ın yeniden kayıt edeceğini duyurdu. Taylor daha önce yayın şirketiyle yaşadığı hak anlaşmazlığı nedeniyle eski şarkılarının bir çoğunu yeniden yayınladı. Taylor'ın Twitter paylaşımı rekor beğeni aldı. Swift cuma günü attığı tweet'te, yeniden kaydedilen Speak Now albümünün 7 Temmuz'da yayınlanacağını ve albümün Taylor's Version olarak adlandırılacağını belirterek, geçen yıl yeniden kaydedilen ve yayınlanan Fearless ve Red ile aynı başlığı paylaştığını belirtti.

İlk olarak Ekim 2011'de yayınlanan albüm, Billboard'a göre ilk haftasında bir milyon satış rakamını aşan ilk Swift albümü oldu. Swift ayrıca Mean şarkısıyla en iyi country solo performansı ve country şarkısı olmak üzere iki Grammy Ödülü kazandı. Hafta başında Atlanta'da verdiği konserin sonunda Eras Tour katılımcılarına verilen ışıklı bilekliklerin mor renge dönüşmesinin ardından Swift'in Speak Now'ı yeniden kaydedilmiş bir sonraki albümü olarak yayınlayacağı tahmin ediliyordu.

Swift'in albümün yeniden kaydedileceğini duyuran tweet'i paylaşıldığından beri 49 milyon beğeni ve 313 bine fazla retweet alarak, 24 saatten az bir süredir yayında olmasına rağmen 6 Mayıs'ta sona eren hafta içinde her iki kategoride de en fazla beğeni alan tweet oldu.

Olayın geçmişi

Swift, kariyerinin başında anlaştığı Big Machine Records'un 2019'da albümlerin haklarını müzik menajeri Scooter Braun'a satmasının ardından ilk altı albümünün her birini yeniden kaydedeceğini söyledi. Braun daha sonra albümlerin master'ları olarak bilinen hakları Shamrock Capital'e sattı ve Swift kendisine hakları satın alma opsiyonu verilmediğini iddia etti. Justin Bieber'ı keşfeden ve Ariana Grande gibi başka sanatçıların da menajerliğini yapan Braun ise bu iddiaları reddetti. Speak Now (Taylor's Version) albümünün yayınlanmasının ardından Swift'in yeniden kaydetmediği üç albüm Taylor Swift, 1989 ve Reputation oldu. Swift'in albümlerini yeniden kaydedeceğini açıklamasının ardından iHeartRadio, yayınlarında orijinal versiyonlar yerine sadece yeniden kaydedilenleri çalacağını söyledi. Yeniden kaydedilen albümleri, ilk yayınlanışından yaklaşık on yıl sonra Billboard Top 200'e bir numaradan giriş yapan Red (Taylor's Version) dahil olmak üzere, orijinal muadillerine benzer bir başarı elde etti.