08 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.04.2023 15:45 | Son Güncelleme: 12.04.2023 17:25

Wall Street Journal yazarı yeni albümü değerlendirdi: Metallica, risk almaktan çok uzak

Heavy metal grubu Metallica’nın yeni albümü 72 Seasons, Cuma günü yayınlanacak. Ancak albümü yorumlayan Wall Street Journal yazarı Mark Richardson, grubun risk almaktan uzaklaştığını bu nedenle albümün oldukça gösterişsiz olduğunu yazdı
Wall Street Journal yazarı yeni albümü değerlendirdi: Metallica, risk almaktan çok uzak

Tüm zamanların en popüler gruplarından biri olan Metallica’nın 11. stüdyo albümü 14 Nisan’da müzikseverlerle buluşacak. 72. Seasons adlı albüm grubun yapım şirketi Blackened Records tarafından yayınlanacak. Albüm toplamda 11 şarkı ve 80 dakikadan oluşuyor.

Herhangi bir türdeki en popüler gruplardan biri 

Metallica 1980’lerde ticari olarak zirveye ulaştı ve grubunu 1991’de kendi adını taşıyan LP’si 30 milyondan fazla sattı. 1990’dan bu yana yayınladıkları her albüm Billboard 200’ün zirvesine yerleşti. Grup sürekli olarak stadyumları doldurdu. Şarkıcı-gitarist James Hetfield ve davulcu Lars Ulrich tarafından 1981'de kurulan Metallica, sadece tüm zamanların en çok satan metal grubu değil, aynı zamanda herhangi bir türdeki en popüler gruplardan biri.

Güvenilirliği kaybetmemek için çok uğraştı

Ancak The Wall Street Journal’ın müzik eleştirmeni Mark Richardson, tüm başarılarına göre grubun yeni albümlerinde hala kanıtlayacak bir şeyleri olduğunu söyledi. Grup üyeleri genellikle bir albüm çıkarmak için dört ya da beş yıllık boşluklar veriyor. Ancak grubun özünü sürdürmeye dikkat ediyorlar. Metallica uzun zaman önce bir rock grubu haline geldi ancak metal dünyasındaki güvenilirliğini kaybetmemek için çok uğraştı.

Farklı rock tarzları denemeleri geçmişte kaldı 

2003'te yayınlanan St. Anger’dan bu yana, yeni Metallica albümleri çoğunlukla grubun süperstarlık öncesi ham, erken dönem çalışmalarıyla karşılaştırılarak değerlendirildi ve Metallica'nın 90'larda balad ve çeşitli rock tarzlarıyla yaptığı deneyler artık uzak geçmişte kaldı. Richardson’a göre grubun Cuma günü çıkacak olan son albümü klasik Metallica müziğini yansıtan ancak gösterişsiz bir kayıt. Eleştirmen, grubun risk almaktan kaçındığını belirtti. Richardson, albümdeki parçaların sürekli çocuklukta yaşanan acı ve travmaların yaşlandıkça nasıl hatırlandığını anlatan tekrar eden bir temada olduğunu aktardı.

Metallica mirasına çok az şey katıyor 

Albüm değerlendirmesinde “Albümün 11 dakikalık kapanış parçası Inamorata’ya geldiğimizde bir saati çoktan aşmış ve uyumuş durumdayız” ifadelerini kullanan Richardson, şarkının garip bir şekilde mekanik olduğunu belirtti. 72 Seasons, kesinlikle önümüzdeki birkaç yıl içinde Metallica’yı durdurmaya neden olmayacak. Bu süre zarfında da grup bir dünya turu düzenleyecek ve festivallerde başı çekecek. Ancak albüm grubunu mirasına çok az şey katıyor.

Kaynak: Diğer