20 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.03.2022 17:01 | Son Güncelleme: 12.03.2022 17:16

5 maddede Ukrayna’daki son gelişmeler

Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesinin 17. gününde The New York Times 5 maddede ülkedeki son gelişmeleri özetledi
5 maddede Ukrayna’daki son gelişmeler
  • Ukrayna'nın güneyindeki Melitopol'da yüzlerce kişi, kent belediye başkanının Rus güçleri tarafından gözaltına alınmasını protesto etmek için Cumartesi günü sokaklara döküldü. Ukrayna hükümeti tutuklamayı adam kaçırma ve savaş suçu olarak nitelendirdi

 

  • Rus kuvvetleri güneydeki stratejik Mykolaiv kentini iki hafta süren kuşatmada ele geçirmeyi başaramayınca, sivil hedefleri vurmaya başladı. Yoğun ateş sırasında bir kanser hastanesi zarar gördü, hastalar ve hastane personeli sığınaklara kaçtı. Kent, cumartesi sabahı bir kez daha topçu ateşi ve patlama seslerine uyandı.

 

  • Rusya, Ukrayna'ya gönderilen silahların bulunduğu konvoyların Rus ordusu için meşru hedefler olacağı konusunda ABD’yi uyardı. Moskova, uçaksavar ve tanksavar füze sistemleri gibi silah sevkiyatının ciddi sonuçlara yol açabileceğini söyledi.

 

  • BM'nin Silahsızlanma şefi, Ukrayna'da herhangi bir biyolojik silah programı olduğuna dair hiçbir kanıt bulunamadığını söyledi. Rusya, ABD'yi Ukrayna'daki biyolojik silah laboratuvarlarını ve göçmen kuşları, yarasaları ve böcekleri içeren bir komplo kurmakla suçlamıştı.

©️ 2022 The New York Times Company

 

  • Deutsche Bank Rusya'daki operasyonlarını "kapattığını" açıkladı. Bankanın CFO’su bir gün önce böyle bir kararın doğru olmayacağını ve pratikte işe yaramayacağını söylemişti.