29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.09.2023 14:54 | Son Güncelleme: 01.09.2023 15:28

Amerika Açık’ta tenisçiler isyan etti: Burası esrar kokuyor

Dünyanın elit sporcularını bir araya getiren Grand Slam'de Yunan tenisçi Maria Sakkari, önce hakeme sonra basın toplantısında kokudan şikayet etti. Diğer oyuncular da bunu doğruladı. Yetkiler kokunun kaynağını arıyor. The New York Times esrar içen bir kişiyi buldu...
Fotoğraf: Esrar kokusu şikayetlerinin geldiği 17 numaralı kortta Amerikalı Tommy Paul, Rus oyuncu Roman Safiullin ile karşılaşıyor. (Hiroko Masuike/The New York Times)
Fotoğraf: Esrar kokusu şikayetlerinin geldiği 17 numaralı kortta Amerikalı Tommy Paul, Rus oyuncu Roman Safiullin ile karşılaşıyor. (Hiroko Masuike/The New York Times)

Erin Nolan Joshua Needelman / The New York Times

New York'u biraz olsun bilenler kentte yer yer marihuana kokusu alabileceklerini de bilir. Ancak Queens'te devam eden Amerika Açık Tenis Turnuvası’nın açılış gününde bu kokuyu bazı elit tenisçiler de alınca soruşturma başlatıldı ancak sonuç alınamadı. 

Turnuvanın oynandığı Billie Jean King Ulusal Tenis Merkezi'nde çalışan 24 yaşındaki bulaşıkçı Nathan Joseph, oyuncuların marihuana kokusu almasına şaşırmıyor. Geçen çarşamba günü yerel saatle 19.00 sularında stadyumun hemen dışındaki bir bankta konuştuğumuz Joseph kendisine bir esrarlı sigara sardı. Molalarında sık sık marihuana içtiğini, pek çok mesai arkadaşının da böyle yaptığını söylüyor.
Kompleks sınırları dahilinde içmediğini söyleyen Joseph “Benden daha ne istiyorlar ki?” diye soruyor.

Yunan oyuncu maçta hakeme söyledi

Amerika Açık Tenis Turnuvası'nı düzenleyen ABD Tenis Birliği'nin sözcüsü Chris Widmaier kokuya dikkat çeken ilk oyuncunun Yunan Maria Sakkari olduğunu söyledi. Sakkari, geçen pazartesi İspanyol Rebeka Masarova ile karşı karşıya geldikleri maçta hakeme marihuana kokusu aldığını söyledi. Sakkari basın toplantısı sırasında da “Esrar kokuyordu. Hem de çok fazla” dedi. Billie Jean King Ulusal Tenis Merkezi, Flushing Meadows Corona Park'ın içinde yer alıyor ve söz konusunu maç kompleksin güneydoğu köşesindeki 17 numaralı kortta oynanmıştı. Sözcü Widmaier, bu kortta oynayan diğer oyuncuların daha sonra bu konuyu gündeme getirdiğini söyledi.

New York parklarında sigara yasak

Widmaier, tribünde sigara dahi içilmesine izin verilmediğini ancak tenis birliğinin kokunun kompleksin içinden gelip gelmediğini araştırmaya başladığını söyledi. Widmaier, yetkililerin birden fazla çalışanla görüştüğünü, sahada oynanan maçların videolarını incelediğini ancak “bir şey yakan birine rastlamadıklarını” söyledi. “Marihuana kokusunun stadyumun içinden mi yoksa parkın başka bir yerinden mi geldiğini bilmiyorum” diyor.

New York belediyesinin park ve bahçeler idaresi basın sorumlusu Dan Kastanis de kokunun muhtemelen parktan geldiğini söylüyor. Kastanis şikayetler üzerine hem ABD Tenis Birliği hem de New York polisiyle birlikte çalıştıklarını söyledi. Flushing Meadows Corona Park da dahil olmak üzere New York parklarında sigara içmek yasak. New York City’nin de içinde bulunduğu New York, ABD’de marihuana içmenin belli sınırlar dahilinde serbest olduğu eyaletlerden.

Joseph: Molada içerim

Widmaier kendisinin de Amerika Açık'ın başladığı pazartesi gününden bu yana söz konusu sahaya birçok kez gittiğini ve olağan dışı bir koku almadığını söyledi. “Tabii bu bir koku gelmediği anlamına gelmez” dedi. Çarşamba günü öğleden sonra saha güneş kreminin yanı sıra yakındaki bir büfeden gelen sosisli sandviç, tavuk ve patates kızartması kokuyordu. Tribünlerin kuzeyindeki tuvaletlerden de hafif bir idrar kokusu geliyordu. Parkın 17. Kort’a komşu bölümünde esrar içen Joseph ve birkaç arkadaşı aslında polis memurlarının açık görüş alanında. Yakındaki bir polis aracının kırmızı ve mavi ışıklar yanıp sönüyor. Joseph molada esrar içmekten vazgeçmediğini söylüyor.

 © 2023 The New York Times Company