16 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.08.2023 11:00 | Son Güncelleme: 19.08.2023 11:03

Britney Spears ve Sam Asghari ilişkisinin dönüm noktaları

Britney Spears ile üçüncü kocası Sam Asghari yollarını ayırdı. Fitness eğitmeninin açtığı boşanma davası; ihanet, şiddet ve nafaka iddialarına gündeme getirdi. New York Times dünya gündemine oturan ünlü çiftin ilişkisindeki dönüm noktalarını yazdı
Britney Spears ve Sam Asghari ilişkisinin dönüm noktaları

Callie Holtermann / The New York Times

Los Angeles mahkeme kayıtlarına göre Sam Asghari 14 aylık evliliğin ardından çarşamba günü Britney Spears'a boşanma davası açtı. 2016 yılında tanışan çiftin ilişkileri; Spears'ın özel hayatını bile sınırlayan babasının vasiliğinden kurtulmak için verdiği hukuk mücadelesi sırasında boyut atlamıştı. ABD'li şarkıcı 13 yıl süren kısıtlamaların kaldırılmasında 7 ay sonra fitness eğitmeni Asghari ile evlenmişti. İşte ünlü çiftin ilişkisinde önemli rol oynayan olaylar, duruşmalar ve Instagram paylaşımları

Ekim 2016: Spears ve Asghari tanıştı

Spears ile Asghari, 2016 yılında ABD'li şarkıcının Slumber Party adlı şarkısının klip çekimlerinde tanıştı. Asghari, 2018'de Men Health dergisine verdiği röportajda o günü "Bütün zamanların en büyük sanatçılarından biriyle tanışacağım için çok heyecanlıydım. Midemde kelebekler uçuşuyordu" diyerek anlattı. Klip setinde tanıştıktan sonra Spears ile Asghari, birbirlerine telefon numaralarını verdiler ve görüşmeye başladılar.

1 Ocak 2017: İlişkileri ilan ettiler

Britney, ilk kez 2017 ilişkilerini Instagram'da resmileştirdi. Birlikte akşam yemeği yedikleri gecede Sam'in bir fotoğrafını paylaştı. İkili daha sonra Kasım 2017'de bir Los Angeles Lakers maçına ve Nisan 2018'de Spears'ın onur konuğu olduğu GLAAD Medya Ödülleri'ne birlikte giderek aşklarını kamuoyuna ilan etti.

2019: #FreeBritney kampanyası başladı

Britney Spears müziğe ara verdiğini açıkladı ve babasının sağlığından endişe duyması nedeniyle Las Vegas’taki gösterisini iptal etti. Sağlığı hakkında internette spekülasyonlar başladı. Mayıs ayında #FreeBritney kampanyasını temsil eden hayranları, vesayet için bir durum duruşmasının yapıldığı Los Angeles adliyesinin önünde yürüyüş yaptı. Spears'ın avukatı, ağustos ayında vesayette şarkıcının mevcut yaşam tarzındaki büyük değişiklikleri ve isteklerini yansıtmak için engel olduğunu iddia ederek değişiklikler talep etti.

9 Şubat 2021: Asghari vesayete karşı çıktı

Asghari, hayranlarının vesayete karşı bir açıklama olarak algıladığı bir Instagram hikayesi yayınladı: İlişkimizi kontrol etmeye çalışan ve yolumuza sürekli engeller çıkaran birine hiç saygı duymuyorum.

23 Haziran 2021: 'Evlenmek ve bebek sahibi olmak istiyorum'

Spears, Los Angeles'taki duruşmada verdiği 23 dakikalık ifadesinde vesayetin sona erdirilmesini talep etti. Düzenlemenin, doğum kontrolü de dahil olmak üzere özel hayatına gereksiz kısıtlamalar getirdiğini, evlenmesini ve bebek sahibi olmasını engellediğini söyledi.

12 Eylül 2021: Çift nişanlandıklarını açıkladı

Spears, Instagram'dan paylaştığı videoda Sam'in evlenme teklif ettiğini duyurdu. Vogue nişan yüzüğünün klasik 4 karatlık yuvarlak parlak kesim pırlanta tektaş olduğunu yazdı.

12 Kasım 2021: Spears vesayet altından çıkarıldı

Los Angeles Yüksek Mahkemesi Yargıcı Brenda Penny, James Spears'a kızının hayatı ve mali durumu üzerinde yetki veren 13 yıllık vesayetine son verdi. Asghari duruşmadan önce ve sonrası #FreeBritney tişörtleri giyerek Britney Spears'ın bir şarkısı eşliğinde birlikte dans ettikleri bir video yayınladı.

11 Nisan 2022: Hamile olduğunu açıkladı

Spears yine Instagram'dan pembe çiçeklerle dolu bir fotoğraf paylaşarak hamile olduğunu duyurdu: Test yaptırdım ve bir bebeğim olacak

14 Mayıs 2022: Düşük yaptığını söyledi

Spears hamileliğini duyurduktan bir aydan biraz fazla bir süre sonra, Instagram'da yayınladığı bir açıklamada düşük yaptığını yazdı. Çift, "Mucize bebeğimizi kaybettik" dedi.

11 Haziran 2022: Çift evleniyor

Yasal belgelere göre çift 11 Haziran'da evlendi. Vogue çiftin 9 Haziran'da Thousand Oaks, California'daki evlerinde Madonna, Selena Gomez, Paris Hilton ve Drew Barrymore'un gibi ünlü isimlerin katıldığı bir düğünle dünya evine girdiğini yazdı. Düğüne Spears'ın gelinlik de dahil giydiği farklı elbiseler ve sanatçının Toxic şarkısı damga vurdu.

16 Ağustos 2023: Asghari boşanma davası açtı

Asghari çarşamba günü Los Angeles Yüksek Mahkemesi'ne uzlaşmaz farklılıkları gerekçe göstererek boşanma başvurusunda bulundu. Aynı gün Spears Instagram'da "yakında bir at satın alacağını" paylaştı.

© 2023 The New York Times Company