18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.01.2024 10:55 | Son Güncelleme: 16.01.2024 11:26

Bu yılki Emmy Ödülleri, hem ilklere hem sonlara sahne oldu

Hollywood grevleri nedeniyle ocak ortasına ertelenen Emmy Ödül Töreni, seçimlerin ve diğer törenlerin gölgesinde kaldı. NYT, hem ilklere hem de sonlara sahne olan Emmy'nin izleyici sayısının düşük olacağının öngörüldüğünü yazdı
Quinta Brunson, 1981'den beri komedi dalında en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanan ilk siyahi kadın oldu (Fotoğraf: Getty Images)
Quinta Brunson, 1981'den beri komedi dalında en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanan ilk siyahi kadın oldu (Fotoğraf: Getty Images)

John Koblin / New York Times

Bu yılki Emmy Ödül töreni son derece sıra dışı gerçekleşti. Aylarca süren senarist ve oyuncu grevleri nedeniyle, Emmy Ödülleri her zamanki tarihi olan eylül ayından ocak ortasına alındı. Böylece 11 Eylül saldırılarından bu yana ilk kez Emmy Töreni ertelenmiş oldu. Aday gösterilen bazı dizilerin 2022'den bu yana yayında olmaması, yayın sırasında bazı kafa karıştırıcı anların yaşanmasına neden oldu.

Tören tarihinin ocak ayının ortasına alınması aynı zamanda Emmy'yi Hollywood'un en yoğun ödül töreni döneminin tam ortasına soktu. Succession, The Bear ve Beef geçen hafta Altın Küre'de ve Pazar gecesi de Critics Choice Ödülleri'nde onurlandırılmıştı.

Daha düşük izlenme olasılığına hazırlanıyorlar

Anthony Anderson'ın sunuculuğunu üstlendiği Emmy Ödül Töreni ikinci planda kaldı. Tören hem bir NFL playoff maçı hem de Iowa seçimlerinin canlı sonuçlarıyla baş başa gitti. 2022 Emmy töreni sadece 5,9 milyon izleyici çekerek yeni bir düşük seviyeye ulaştı ve yöneticiler bu yıl daha da düşük bir izleyici kitlesi olasılığına hazırlanıyor.

Son ödüllerini aldı

Pazartesi gecesi gerçekleşen Emmy Ödülleri’nde HBO'nun medya hanedanlığını konu alan dizisi Succession son kez zafer kazandı. Son sezonuyla en iyi drama ödülünü alan dizi, televizyonun en prestijli ödülü olan Emmy’i üçüncü kez kazanmış oldu. Dizinin oyuncuları Kieran Culkin, Sarah Snook ve Matthew Macfadyen son sezon performanslarıyla Emmy’nin oyunculuk ödüllerini silip süpürdü. Dizinin yaratıcısı Jesse Armstrong, en iyi drama yazarlığı dalında dördüncü Emmy'sini kazandı. Böylece dizinin her sezonu için bir tane ödüle sahip oldu.

Dizi artık The Sopranos, Breaking Bad ve Game of Thrones’un da aralarında bulunduğu, veda sezonlarıyla en iyi ödül alan efsanevi diziler arasına katıldı. Armstrong en iyi yazarlık Emmy'sini aldığı sırada "Bu diziyi bitirmek büyük bir üzüntü ama bunu yapmak da büyük bir zevkti" dedi.

Ancak Emmy seçmenleri diğer kazananlara karşı bu kadar nazik değildi. Chicago’da tuhaf bir restoran personelini konu edinen FX ve Hulu dizisi "The Bear", ilk sezonuyla en iyi komedi ödülünü alarak, daha önce iki kez üst üste en iyi komedi ödülünü kazanan yürekli Apple TV+ dizisi Ted Lasso’yu geride bıraktı. Ted Lasso’nun artık final sezonunu tamamladığına inanılıyor.

Emmy’nin bu yılki ‘ilk’leri

Bu yılki Emmy Ödülleri’nde pek çok ilk de yaşandı.

  • The Bear dizisinde agresif baş aşçıyı canlandıran Jeremy Allen White, komedi dalında en iyi erkek oyuncu olarak ilk Emmy'sini kazandı.
  • Abbott Elementary’nin yaratıcısı Quinta Brunson, komedi dalında en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanarak Isabel Sanford'un 1981'de The Jeffersons ile kazandığı ödülden bu yana bu ödülü kazanan ilk siyahi kadın oldu.
  • Diğer büyük ödüllerde Netflix'in Beef’i büyük bir gece geçirdi: En iyi mini dizi ödülünü kazandı, Lee Sung Jin senaryo ve yönetmenlik dallarında ödül kazandı, Steven Yeun ve Ali Wong ise oyunculuk dalında ödül kazandı.
  • Gecenin en büyük üç dizisi de birden fazla ödül kazandı: Succession ve The Bear altı Emmy kazanırken, Beef beş Emmy kazandı.
  • Trevor Noah'ın bir yıldan uzun bir süre önce Comedy Central'ın gece programından ayrılmasına rağmen The Daily Show en iyi talk show ödülünü kazandı.

© 2024 The New York Times Company