26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.01.2023 04:30 | Son Güncelleme: 12.01.2024 17:40

Denemeye değer bir balıklı pilav

The New York Times'tan denemeye değer bir fileto somonlu pilav tarifi
Denemeye değer bir balıklı pilav

The New York Times

• 4-6 porsiyon
• Toplam süre: 1 saat
Malzemeler:
550-650 gram derisi alınmış fileto somon, ince deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber, 5 yemek kaşığı yeşil köri ezmesi, 2.5 yemek kaşığı saf Hindistan cevizi yağı veya kanola yağı, 1 demet ince kıyılmış taze soğan, 2 diş ince rendelenmiş veya kıyılmış sarımsak, 430 ml şekersiz tam yağlı Hindistan cevizi sütü, 2 su bardağı durulanmış kısa taneli pirinç, 2 su bardağı doğranmış bebek ıspanak, 1 su bardağı kıyılmış kişniş yaprağı ve yumuşak sapları, servis için dilimlenmiş misket limonu.
Hazırlanışı:
1. Somonu tuz ve karabiberle hafifçe baharatlayın ve köri ezmesinin dörtte birini filetoların her yerine yayın. Balığı kenara alın.
2. Yağı orta ateşte kızdırın. Taze soğanları tencereye atarak karıştırın. Tenceredekileri kahverengileşene kadar kavurun. Sarımsak ve bir tutam tuz ilave edin ve 1 dakika boyunca kokusunu verene dek pişirin.
3. Hindistan cevizi sütünü, kalan yeşil köri ezmesini, iki su bardağından biraz az suyu ve 2 çay kaşığı tuzu tencereye atın. Durulanmış pirinci de atıp ocağı kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ispanak, kişniş ve bir tutam tuz ekleyin. Tencerenin dibi tutacak gibiyse 3 ila 5 yemek kaşığı daha su ilave edin.
4. Somonları en üste yerleştirin, ısıyı düşük seviyeye getirin ve kapağını kapatıp somon tamamen pişene kadar pişirin. Balığın kalınlığına bağlı olarak 12 ila 20 dakika sürecektir.