22 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.10.2023 04:45 | Son Güncelleme: 13.10.2023 14:56

Gazzelilerin kaçacak yeri yok

The New York Times Gazze’den aktardı: Ambulanslar vuruldu. İsrail sivillere Refah Sınır Kapısı’ndan ayrılmalarını tavsiye etti ama saatler sonra sınıra giden geçit bombalandı. Sığınak da yok sığınılacak güvenli mahalle de…
Gazze kentinin “lüks mahallesi” olarak  bilinen Al-Rimal bu hale geldi.  (Fotoğraf: Samar Abu Elouf / The New York Times)
Gazze kentinin “lüks mahallesi” olarak bilinen Al-Rimal bu hale geldi. (Fotoğraf: Samar Abu Elouf / The New York Times)

Raja Abdulrahim - Ameera Harouda / The New York Times

İsrail hava saldırıları camileri ibadet edenlerin başına yıktı. En az iki hastane ve Filistin Kızılayı’na ait iki merkez vuruldu. Filistinli mültecilere yardım eden BM kurumu tarafından işletilen iki okul da öyle. İsrail’in savaş uçakları ve topları, Filistinliler ile İsrail arasında uzun süredir devam eden çatışmalar sırasında yıllar boyunca Gazze Şeridi’ndeki hedefleri sık sık vurdu. Ancak bu yeni savaşın ilk gününden itibaren Gazze sakinleri ve sağlık yetkilileri, bu kez saldırıların okul, hastane ve cami gibi geçmişte düzenli olarak hedef alınmayan yapıları ayrım gözetmeksizin vurduğunu söylüyor. Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre, Gazzeliler saldırılardan önce çok az uyarı yapıldığını ve ailelerin tamamının evlerinde öldürüldüğünü anlatıyor. İsrail savunma bakanı Gazze’nin tamamen kuşatıldığını duyurup “Elektrik yok, yiyecek yok, su yok, yakıt yok” dedi.