08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.02.2024 04:30 | Son Güncelleme: 17.02.2024 23:12

Gucci’yi kıskandıran 1.5 dolarlık “fakir kramponu”

Afrika Kupası’nı kazanan Fildişi Sahili’nin lastik bir “kramponu” var: Lêkê. Partilerde bile giyilen ayakkabı 1.5 dolar. Ancak Gucci marka bir lêkê almak isterseniz, yüzlerce dolar ödemeniz gerek
Fildişi Sahili oyuncuları Afrika Kupası’nın kutluyor. Fotoğraf: Joao Silva / The New York Times
Fildişi Sahili oyuncuları Afrika Kupası’nın kutluyor. Fotoğraf: Joao Silva / The New York Times

Elian Peltier / The New York Times

Geçen hafta Fildişi Sahili Milli Takımı’nın zengin profesyonelleri Afrika’nın en büyük turnuvasındaki maç öncesi lüks otellerinde dinlenirken Yaya Camara tozlu arsaya fırlayıp arkadaşlarıyla paslaşmaya başladı.
Sönük topu uzun süre sürdükten sonra favori kramponlarıyla pasını attı. Ayağındaki yıpranmış plastik sandaletler aslında uzun zamandır “fakir kramponu” denilerek alay konusu ediliyor ancak Camara ve arkadaşlarına göre bunlar birer onur nişanesi. Peki ya idollerininki gibi parlak kramponlar? 18 yaşındaki çırpı orta saha oyuncusu Camara alnındaki teri silerken, “Hayır, teşekkürler” diyor. Ardından, “Profesyoneller çocukken ne giyiyordu? Tabii ki lêkê” diyor. Bu sandaletler sadece top sahalarında değil bütün Fildişi Sahili’nde çok yaygın. Afrikalı milli takım oyuncuları pahalı kramponlar giyse de amatörler sokakta lêkê ile oynuyor.