29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 01.06.2022 16:02 | Son Güncelleme: 01.06.2022 16:09

Harry Styles zirvede: Plak satışlarında rekor kırdı

Harry Styles’ın merakla beklenen üçüncü albümü Harry’s House fırtına gibi bir başlangıç yaptı. Şu ana kadar tüm solo albümleriyle zirveye yükselen Styles bir de yeni rekor kırdı: 1991’den beri ilk haftada en çok plağı satılan albüm Harry’s House oldu
Harry Styles zirvede: Plak satışlarında rekor kırdı

Ben Sisario  / The New York Times

500 bin yeni 1 milyon mu? Dijital platformlarla albüm satışlarının azalması sebebiyle durum bu olabilir. Harry Styles’ın Harry’s House albümü dijital platformlardaki güçlü performansı ve son otuz yılın plak alımı rekoruyla ABD’de 521 bin 500 satış eş değerine ulaştı.

Dijital platformların etkisi

Bir albümün ilk hafta içerisinde 1 milyon adet satılması yıllar boyunca gıpta edilen bir başarıydı. 1990'lardan beri Adele, Whitney Houston, 'N Sync, Eminem ve Taylor Swift gibi isimler bunu en az 20 kere gerçekleştirdi. Ancak dijital platformlar müzik endüstrisinin matematiğini değiştirdi. Artık endüstri albüm veya eş değer satışların 1 milyon adete ulaşmasını amaçlamıyor. Neredeyse beş yıl önce Swift'in Reputation'ından bu yana hiçbir albüm haftada 1 milyon satış yapmadı. Son 18 ayda, Harry's House da dahil olmak üzere sadece dört albüm 500 bini aştı.

Adele’den sonra lider Styles

Luminate’e göre Harry's House dijital platformlarda 247 milyon kere tıklandı ve tam paket olarak 330 bin adet satıldı. Bu, şu anda bir albüm açılışı için olabilecek en iyi senaryolardan biri. Styles, 6 ay önce 30 albümüyle 839 bin eş değer satışa ulaşan Adele’den beri en iyi performansı gösterdi. Öte yandan, bir önceki albümü 25 ile 2015'te yaklaşık 3.4 milyona ulaşan Adele bile artık yedi haneli sayılara erişemiyor.

Harry Styles’dan son 21 yılın rekoru

Styles'ın dijital platform sayıları güçlü olsa da Bad Bunny ve Kendrick Lamar'ın son albümlerine yetişemedi. Harry’s House'un esas parladığı alan plaklardı. LP formatında 182 bin adet sattı. Styles, Luminate'in selefi SoundScan'in güvenilir satış verilerini tutmaya başladığı 1991’den beri tek haftada satılan plak rekorunu ele geçirdi. Billboard'un belirttiği gibi Harry’s House'un yalnızca plak satışları 1 numaraya yükselmek için yeterliydi. One Direction'ın üyesiyken ün kazanan Styles'ın üç solo albümü de listede zirveye çıktı. Styles'ın As It Was şarkısı da Billboard'un Hot 100 single listesinde 1 numaraya dönerek dördüncü kez zirveye yerleşti.

Billboard sıralaması

Son zamanlarda listelerde birinci olan birkaç kişi bu haftada güçlü konumunu korudu. Bad Bunny'nin Un Verano Sin Ti'si 2’nci, Lamar'ın Mr. Morale & the Big Steppers’ı 3’üncü, Future’ın I Never Liked You’su ise 4’üncü sıradaydı. Country şarkıcısı Zach Bryan'ın American Heartbreak albümü 5’inci sıradaydı. Morgan Wallen'ın Dangerous: The Double Album albümü, İlk 5’te 72 hafta geçirdikten sonra 6’ncılığa geriledi.

 © 2022 The New York Times Company