29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 19.12.2022 13:01 | Son Güncelleme: 19.12.2022 14:33

Moda tarihi tekerürden ibarettir: New York Times kot pantolon-elbise trendini yazdı

Her ne kadar yeni moda trendleri ortaya çıksa da geçmişte oluşturulan kombinler her zaman geri geliyor. New York Times 2000’lerin kot pantolon-elbise modasını ve geri dönüşünü yazdı
Moda tarihi tekerürden ibarettir: New York Times kot pantolon-elbise trendini yazdı

Anna Grace Lee / The New York Times

Bazıları için Juicy Couture eşofmanlar 2000'lerin başında bir moda rüyasıydı.  Blazer ceketlerin altında kapüşonlular. Rengarek lastik bileziklerle dolu bilekler. Grafitili tişörtler, yelekler, V yakalar ve ince eşarplar. İronik olmayan fötr şapkalar. Çift denim ya da Britney Spears ve Justin Timberlake gibi her şey denim trendi oldukça modaydı. Liste böyle uzayıp gidiyor. Ancak o yıllarda bilinçli bir yaşta olanlar için, bu trendlerden bazılarının geri dönüşü, geçmişten gelen bir hayalet kadar sarsıcı olabilir. Bu başlangıçla Katie Holmes sayesinde, süregelen Y2K stilinin yeniden canlanması tartışmasına heyecan verici yeni bir giriş yapmış olduk. O da kot pantolon üzerine elbise modası.

Cuma günü, 43 yaşındaki aktris New York'taki iHeartRadio Jingle Ball konserine katıldı ve kırmızı halıda şık, koyu mavi straplez bir Tove üst (bazıları mini elbise olarak adlandırdı), bol düz kot pantolon ve Margiela spor ayakkabılarıyla yürüdü. Dua Lipa, Lizzo, Backstreet Boys, Demi Lovato, Kid Laroi ve diğer sanatçıların sahne aldığı konserde Holmes, müzisyen Charlie Puth'u tanıtmak üzere sahneye çıktı. Holmes daha önce de Jingle Ball'a katılmış, 2017'deki etkinlikte kızı Suri Cruise ile birlikte Taylor Swift'in performansını sunmuştu.

Z kuşağı geri dönen stilleri sevdi

Trendlere veda ediyor, kargo pantolonlarımızı ve göz kamaştırıcı tişörtleri bir kenara bırakıyoruz ancak bazı durumlarda bu trendlerin bir intikamla geri döndüğünü görüyoruz. Bu yılın başlarında tahmin edildiği gibi, düşük bel pantolonlar, kasıtlı olarak düğmesiz görünüm gibi yan ürünlerle birlikte geri döndü. Z kuşağı 2000'lerin başındaki en cesur görünümlerin kaosunu severek karşıladı. Kişisel stillerini o yıllara selam göndererek geliştiriyor ve hatta Y2K modası hakkında açılan TikTok hesapları gittikçe çoğalıyor. HBO'nun The White Lotus dizisindeki Portia gibi bu yılın popüler film ve televizyon dizilerinin bazılarında yer alan yirmili yaşlardaki karakterler 90'lar ve 2000'lerin başlarına ait vintage parçalar giyiyor.

Miley Cyrus / 2006 The Teen Choice Ödül Töreni / Fotoğraf: IMDb

Holmes'un kırmızı halı kıyafetinin fotoğrafları hafta sonu boyunca sosyal medyada yayıldı ve Holmes'un kıyafeti ve eskinin elbise üzerine kot trendi hakkında tartışmaları alevlendirdi. İnsanlar, 2004 yılında Ella Enchanted galasında Anne Hathaway, 2006 Teen Choice Ödülleri'nde Miley Cyrus ve High School Musical ya da The Suite Life of Zack and Cody gibi Disney hitlerinde oynadığı yıllarda Ashley Tisdale gibi yıllar önce benzer görünümler sergileyen ünlülerin fotoğraflarını paylaştı. Katie Holmes'un kişisel stilisti Brie Welch, Jingle Ball'daki görünümü için oyuncuyla birlikte çalıştı. Welch'e göre bu seçim, kendi stilistliği ile Holmes'un kendi zevkinin ve pratikliğinin bir birleşimiydi.

Welch bir e-postada "Üstteki zengin renk ve ince büstiyer efekti detayının zarif olduğuna ve kot pantolonla eşleştirildiğinde eğlenceli olacağına, Jingle Ball ve oradaki atmosfer için daha genç bir his yaratacağına karar verdik" ifadelerini kullandı. Holmes'un bir temsilcisi yorum taleplerine yanıt vermedi. İlk bakışta, internetteki bazı insanlar Holmes'un kırmızı halı fotoğraflarının, Dawson's Creek dizisindeki Joey Potter rolüyle 90'ların sonu ve 2000'lerin başında bir ikon haline geldiği 20 yıl öncesinden enstantaneler olduğunu düşündü. Dünya çapında mükemmel komşu kızı rolüyle tanınıyordu ve karakter bugün de hayranları arasında yankı uyandırmaya devam ediyor. Buna klipler ve hayran kameralarının #JoeyPotter etiketiyle 99 milyondan fazla görüntülendiği TikTok da dahil. Bazı izleyiciler kıyafet hakkında olumlu yorumlarda bulunurken, diğerleri kot pantolon üzerine süslü elbise görünümünü geri getirme fikrine karşı çıktı. Bir Twitter kullanıcısı "Gerçek Y2K budur ama siz bu konuşmaya hazır değilsiniz" ifadeleriyle bir tweet attı ve 177 binden fazla beğeni aldı.

Anne Hathaway / 2004 Ella Enchanted galası / Fotoğraf: IMDb

Bu, süslü elbise-pantolon kombinasyonunun ilk dikkat çekişi değil. Geçen birkaç yıl içinde Vogue ve InStyle gibi yayınlar bu trend hakkında yazılar yazarak trendi şık ve modern hale getirmenin yollarını tartıştı. Welch, spor ayakkabıların bu kombinasyon için uygun olduğunu düşündüğünü söyledi ve "O gün (Katie'nin burada takdir edilmesi gereken kendine has çabasız bir tarzı olduğu için) spor ayakkabı giymek istediğini söyledi, çünkü bu bir konserdi ve belli ki Dua Lipa ile bol bol dans edilecekti (ve hiçbir şey bundan daha rahat olamaz!)" diye ekledi. Holmes ister Joey Potter olduğu günlere saygı duruşunda bulunmayı amaçlamış olsun isterse de sadece bir konser için uygun ayakkabılar giymek istemiş olsun, Welch aktrisin "20 yıl sonra kasıtsız bir trendle havalı görünme konusunda oldukça yetenekli olduğunu" sözlerine ekledi.

© 2022 The New York Times Company