08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.07.2024 09:57 | Son Güncelleme: 24.07.2024 10:02

New York Times yazdı: Beyoncé, Harris'e kampanyasında şarkısını kullanması için izin verdi

Daha önce de Demokrat ve kadın başkan adaylarına verdiği destekle bilinen Beyoncé, Kamala Harris'in seçim gününe kadar şarkılarını seçim kampanyasında kullanmasına izin verdi
New York Times yazdı: Beyoncé, Harris'e kampanyasında şarkısını kullanması için izin verdi

Sandra E. Garcia / The New York Times

Beyoncé şarkıları bu hafta seçim kampanyalarına geri döndü. Pazartesi günü Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Wilmington, Delaware'deki kampanya merkezini ziyareti sırasında arka plandaki hoparlörlerden Beyoncé'nin Freedom şarkısı yükselirken dışarı çıktı. 59 yaşındaki Harris, 81 yaşındaki Başkan Joe Biden'ın pazar günü yarıştan çekilerek kendisini Demokratların muhtemel başkan adayı olarak desteklemesinin ardından destekçilerine seslendi.

Harris Salı günü Wisconsin'deki ilk kampanya mitinginde şarkıyı tekrar kullandı. CNN'in haberine göre, Grammy ödüllü sanatçının altıncı stüdyo albümü Lemonade'de yer alan ve Pulitzer ödüllü Kendrick Lamar'ın da seslendirdiği şarkı, seçim gününe kadar olan 15 haftalık kampanya etkinlikleri sırasında kullanılacak. Harris'in kampanyası yorum taleplerine yanıt vermedi.

Dönem dönem müzisyenler destekleyici olsa da bazıları politikacıların eserlerini fon olarak kullanmasına itiraz etmişlerdir. Donald Trump'ın kampanya mitinglerinde R.E.M.'in Everybody Hurts ve Losing My Religion şarkılarını kullanmasının ardından grup yasal işlem başlatmakla tehdit etti. Fleetwood Mac'in Don't Stop (Thinking About Tomorrow) şarkısı Başkan Bill Clinton'ın 1992 kampanyası için bir tür marş haline geldi.

Clinton'ı da destekliyordu

Beyoncé geçmişte de adayları desteklemek için kamuoyu önüne çıkmıştı. Şarkıcı, 2016 seçimlerinden üç gün önce, o zamanki Demokrat başkan adayı Hillary Clinton için düzenlenen bir mitingde Formation şarkısını söyledi ve ardından seçimi feminist hareket bağlamında tanımladı. Beyoncé 2016'da kalabalığın haykırışları arasında “Kızımın ülkeyi yöneten bir kadın görerek büyümesini istiyorum” dedi. Clinton'ın kampanya sloganını yineleyerek “İşte bu yüzden onun yanındayım” diye ekledi.

43 yaşındaki yıldız, 2013 yılında Başkan Barack Obama'nın ikinci göreve başlama töreninde ulusal marşı söyledi ve 2009 yılında Obama'lar için düzenlenen açılış balosunda Etta James'in At Last şarkısının cover'ını seslendirdi. Annesi Tina Knowles, Harris'i açıkça destekledi: Knowles, Instagram'da adayla birlikte çekilmiş bir fotoğrafının altına, "Yeni, Genç, Keskin, Enerji!!!! Kamala 2024” diye yazdı. Diğer ünlüler de Harris'e desteklerini dile getirdiler. Diğer destekçiler arasında Barbra Streisand, Kesha, Katy Perry, George Clooney, Janelle Monae ve John Legend yer alıyor.

© 2024 The New York Times Company