07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.03.2024 11:30 | Son Güncelleme: 09.03.2024 13:11

New York Times yazdı: Pentagon incelemesinde uzaylıların örtbas edildiğine dair kanıt bulunamadı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yayınladığı 63 sayfalık araştırmayla, son yıllarda UFO olduğu iddia edilen birçok görüntünün gerçeği yansıtmadığını belirtilerek, uzaylılara dair bilgilerin saklandığını yalanladı
Fotoğraf: Haiyun Jiang/The New York Times
Fotoğraf: Haiyun Jiang/The New York Times

Julian E. Barnes / The New York Times

1960'larda gelişmiş hükümet casus uçaklarının gizli test uçuşları UFO iddialarına neden oldu. Daha yakın tarihte, hükümet ve ticari insansız hava araçları, yeni tür uydular ve serseri hava balonları olağandışı gözlemlerde bir rönesansa yol açtı. Ancak yeni bir rapora göre, bu gözlemlerin hiçbiri uzay araçlarına ait değildi.

Kongre tarafından zorunlu kılınan yeni Pentagon raporu, hükümetin dünya dışı teknoloji bilgisini örtbas ettiğine dair hiçbir kanıt bulamadı ve herhangi bir UFO gözleminin Dünya'ya uzaylı ziyaretini temsil ettiğine dair hiçbir kanıt olmadığını söyledi. 63 sayfalık belge, Pentagon'un son yıllarda dünya dışından ziyaretler veya teknoloji hakkında bilgi sahibi olduğu iddialarına karşı yayınladığı en kapsamlı yalanlama. Ancak hükümete yönelik yaygın güvensizlik ortamında, raporun uzaylılara yönelik artan takıntıyı yatıştırması pek mümkün görünmüyor.

"Hepsi sıradan nesneler"

Savunma Bakanlığı sözcüsü Tümgeneral Patrick Ryder yaptığı açıklamada, "Tüm araştırmalar çoğu gözlemin sıradan nesneler ve fenomenler olduğu ve yanlış tanımlamanın bir neticesi olduğu sonucuna vardı" dedi.  Eksik veriler nedeniyle geçmişte Pentagon yetkilileri, bir sonuca varmak için yeterli bilgiye sahip olmadıklarını söyleyerek çeşitli olaylar hakkında açıkça konuşmakta isteksiz davrandı. Ancak bilim insanları  ve bağımsız araştırmacılar açıklanamayan olayların neredeyse tamamının makul nedenleri olduğunu ortaya koysalar bile komplo teorileri yayıldı.

Rapor aynı zamanda ABD'nin uzaylılar ya da dünya dışı materyallerle ilgili kanıtları halktan sakladığını söyleyen muhbirlerin ve eski hükümet yetkililerinin ifadelerine de meydan okuyor. Pentagon zaman içinde bu tür iddiaları çürütmeye çalıştı. Yetkililer Kongre'ye hükümetin elinde dünya dışı materyal bulunmadığı yönünde ifade verdi. Pentagon ve NASA, kamuoyuna açıklanan askeri videoların neden olağanüstü ya da uzaylılara dair bir şey göstermediğini kanıtlamak için temel trigonometriyi kullandı.

Yine de kamuoyunun ikna edilmesi pek mümkün görünmüyor. Pek çok kişi, Donanma pilotlarının hareketleri kolayca açıklanamayan nesneler gözlemledikleri yönündeki ifadelerine atıfta bulunarak, hükümetin Pentagon'un garip nesneler gibi görünen videolarında ilginç bir şey olmadığı yönündeki iddialarını reddediyor.

© 2024 The New York Times Company