15 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.09.2023 17:23 | Son Güncelleme: 02.09.2023 17:36

New York Times yazdı: Taylor Swift'in çok konuşulan turnesi beyaz perdeye taşınacak

Taylor Swift'in satış rekorları kıran ve bu yıl sürekli manşetlerde yer almasını sağlayan Eras Tur, 13 Ekim'de ABD'de vizyona girecek. Swift film haberini hayranlarına, "Eras Tur şu ana kadar hayatımın en anlamlı, en heyecan verici deneyimi oldu" diyerek duyurdu
17 Mart'taki The Eras Tur'un açılış gecesi. Kuzey Amerika ayağı henüz sona eren milyar dolarlık turnenin filmi 13 Ekim'de yayınlanacak (Fotoğraf: Cassidy Araiza/The New York Times)
17 Mart'taki The Eras Tur'un açılış gecesi. Kuzey Amerika ayağı henüz sona eren milyar dolarlık turnenin filmi 13 Ekim'de yayınlanacak (Fotoğraf: Cassidy Araiza/The New York Times)

Taylor Swift'in bu yıl kültürel takvimi domine eden milyar dolarlık şovu Eras Tur, uluslararası alanda ara vermiş olabilir ancak ivmesi sadece bir süre dinlenecek: Gösteri bu sonbaharda sinemalarda yayınlanacak. Taylor Swift: The Eras Tour konser filminin 13 Ekim'de Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Meksika'da gösterime gireceğini duyuran Swift, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ABD'deki AMC Theaters'ın açılışta Perşembe'den Pazar'a kadar günde en az dört seans gösterim sözü verdiğini belirtti. 

"Hayatımdaki en heyecan verici deneyim"

Swift, "Eras Tur şu ana kadar hayatımın en anlamlı, en heyecan verici deneyimi oldu ve yakında beyazperdeye geleceğini söylemekten büyük mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı. Duyurulduğu günden bu yana turneyi takip eden ve dünyanın dört bir yanındaki bilet sistemlerinin çökmesine neden olan yoğun talebi öngören AMC, bir haber bülteninde bilet sunucusu kapasitesini, bir saat içinde satılan en fazla bilet için mevcut rekorun beş katından fazla trafiği kaldıracak şekilde güçlendirdiği sözünü verdi. Ancak şirket, "tarihteki hiçbir biletleme sisteminin, biletler ilk satışa sunulduğunda Taylor Swift hayranlarından gelen yoğun talebi karşılayamadığının da farkında olduğunu" ekledi.

Kasım 2024'e kadar dünyayı dolaşacak

Biletler şu anda satışta. Yetişkinler için 19.89 dolar ve çocuklar için 13.13 dolardan başlayan fiyatlar, konser endüstrisi en büyük etkinlikleri için bazen yüksek maliyetlere uyum sağladığından hayranların turnenin kendisi için ödediklerinden önemli ölçüde daha az. 33 yaşındaki Swift bu yılki Kuzey Amerika turnesini geçen hafta Meksika'da verdiği dört konserle tamamladı. Ancak bu ara kısa sürecek. Konserin film versiyonuna ek olarak, şarkıcı iki hafta sonra, 27 Ekim'de yeniden kaydedilmiş orijinal albümlerinin dördüncüsü olan 1989'u (Taylor's Version) yayınlayacak. Eras Tur, Kasım ayında Arjantin'de başlayacak ve 2024'te dokuz ek ABD gösterisi de dahil olmak üzere Kasım 2024'e kadar devam edecek tarihlerle 2024'te dünyayı dolaşacak. 

2014'te gişe rekorları kıran pop albümünün yeni kaydı olan 1989 (Taylor's Version), Swift'in neredeyse üç yıl içinde çıkardığı yedinci albümü. The New York Times'ın eleştirmenlerinden Jon Caramanica, Mart ayındaki ilk konseri değerlendirdiği yazısında Eras Tur'un "Swift'in kariyerinde ne kadar çok dönüş yaptığını ve beraberindeki risklerin nasıl çılgınca farklı sonuçlar doğurabileceğini" gösterdiğini söyledi.

Ticari yayın Pollstar, şarkıcının şimdiye kadar her bir gösteri için yaklaşık 14 milyon dolarlık bilet sattığını tahmin ediyor. Önümüzdeki yılın sonuna kadar 146 stadyum konserinin satışları 1,4 milyar dolar ya da daha fazlasına ulaşabilir.

© 2023 The New York Times Company