29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 03.10.2022 10:59 | Son Güncelleme: 03.10.2022 11:07

New York Times'tan gişe rakamları: Bros çakıldı, yeni lider Smile

ABD gişesinde hafta sonu lideri yeni korku filmi Smile oldu. İlk kez büyük bir stüdyodan çıkan eşcinsel romantik komedi filmi olan Bros ise başarılı olamadı
New York Times'tan gişe rakamları: Bros çakıldı, yeni lider Smile

Brooks Barnes / The New York Times

Bir film hakkındaki incelemeler çok sansasyonel olduğunda, pazarlama desteği çok önemli gösterildiğinde ancak buna rağmen bilet satışları düşük kaldığında genellikle bu piyasada doğrudan reddedilme anlamına gelir. 

Büyük bir stüdyodan çıkan ilk eşcinsel romantik komedi filmi olan Bros, ABD ve Kanada'da tahmini olarak 4,8 milyon dolarlık bilet satışına ulaştı. Ancak ulaştığı bu sayı yayın öncesi analist beklentilerinin alt sınırından yaklaşık yüzde 40 daha az. 

22 milyon dolara mal oldu

Universal Pictures, Bros’u tanıtmak için tahminen 30 milyon ila 40 milyon dolar harcadı. Senaristlerden biri olan Billy Eichner ve Luke Macfarlane'in başrollerini paylaştığı Bros’un yapımı yaklaşık 22 milyon dolara mal oldu. Çoğunlukla olumlu eleştiriler aldı. Yine de hafta sonu gişesinde açık bir farkla dördüncü oldu.

Bir numarada korku filmi var

Paramount Pictures'ın tahminen 17 milyon dolara mal olan yeni korku filmi Smile, Perşembe gecesi ile Pazar arasında 22 milyon dolarlık bilet satışlarıyla Kuzey Amerika sinemalarında 1 numaraya yükseldi. Smile, güçlü eleştiriler aldı.

İkinci hafta sonunda, Don't Worry Darling (Warner Bros.) ikinci sıraya geriledi ve toplamda 32.8 milyon dolar ile kabaca 7,3 milyon dolar kazandı. Üçüncü hafta sonunda, The Woman King (Sony) 7 milyon dolar bilet satışıyla üçüncü sırada yer aldı ve toplamda 46.7 milyon dolar hasılata ulaştı. 

Universal'in Bros için pazarlama kampanyası Mayıs'ta başladı. Trainwreck ve Bridesmaids gibi hit olmuş filmlerin arkasındaki Judd Apatow ve Forgetting Sarah Marshall ile tanınan Nicholas Stoller yapımcılar arasında yer alıyor. Filmin senaristlerinden biri olan Stoller ayrıca yönetmen koltuğunda oturuyor. Universal, Eylül ve Ağustos aylarında Bros’u festivallere getirdi ve ABD’nin bazı yerlerinde özel gösterimler yaptı. 

© 2022 The New York Times Company

Bones and All'dan ilk fragman