25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.01.2023 15:18 | Son Güncelleme: 04.01.2023 17:05

New York Times'tan Jeremy Renner kazasının ayrıntıları: Çarpan araç 7 tondu

Kar küreme aracının altında kalan Marvel yıldızı Jeremy Renner ölümden döndü. 51 yaşındaki oyuncunun tedavasi devam ederken New York Times dünya gündemine oturan kazanın ayrıntılarını yazdı
New York Times'tan Jeremy Renner kazasının ayrıntıları: Çarpan araç 7 tondu

Livia Albeck-Ripka / The New York Times

Pazar günü gerçekleşen Nevada, Reno'daki evinin yakınında ağır yaralanan aktör Jeremy Renner'ın kazasına ilişkin yetkililer açıklama yaptı. Paylaşıla bilgilere göre Renner, karla kaplı bir yolda arabasını çekmek için kullandığı 7 bin kilodan daha ağır olan kar temizleme aracının altında kaldı.

Yardım ederken ezildi

Washoe County Şerifi Darin Balaam, yetkililerin kazayla ilgili yeni ayrıntılar sunduğu bir basın toplantısında, 51 yaşındaki Renner'ın arabayı kullanan ve mahsur kalan bir aile üyesine yardım ettiğini söyledi. Şerif, arabayı çekmeyi başardıktan sonra Renner'ın pulluktan (Toprağı sürmekte kullanılan tarım aracı) indiğini ve daha sonra yuvarlanmaya başladığını söyledi. Renner'ın yuvarlanan aracı durdurmak için sürücü koltuğuna geri dönmeye çalıştığını ancak ezildiğini belirtti.

Kritik fakat stabil durumda yoğun bakımda kaldı

Dün, temsilcisi Samantha Mast'ın yaptığı açıklamaya göre, pazartesi günü ameliyat olan ve künt göğüs travması ile ortopedik yaralanmaları olan Renner, kritik ancak stabil durumda yoğun bakımda kaldı.

Kaza sonrası ilk fotoğrafını paylaştı

Renner, Instagram profilinde hastane önlüğüyle yüzü morarmış bir halde olduğu fotoğrafını paylaştı. Paylaşımın altına "Nazik sözleriniz için hepinize teşekkür ederim. Şu anda yazamayacak kadar berbat durumdayım. Ama hepinize sevgilerimi gönderiyorum" yazarak dua eden el emojisi koydu. Mast, Renner'ın olumlu ilerleme kaydettiğini, uyanık olduğunu, konuştuğunu ve moralinin iyi olduğunu söyledi.

Hayranların desteği

Renner, Marvel'in Avengers süper kahraman ekibinin bir üyesi olan Hawkeye'ı çeşitli filmlerde ve bir televizyon dizisinde canlandırdı. Ayrıca The Hurt Locker (2008) ve The Town (2010) filmlerindeki rolleriyle iki kez Oscar'a aday gösterildi. Mast, Renner ve ailesinin hayranlarının sevgi ve desteğinden son derece etkilendiklerini, minnettar olduklarını söyledi.

Terk edilen arabalar kurtarılmasını zorlaştırdı

Paramount+'ın gerilim dizisi Mayor of Kingstown'da da rol alan Renner, geçen haftalarda sosyal medyada bölge karla kaplıyken Reno'daki kış koşullarıyla ilgili çeşitli güncellemeler paylaştı. Balaam, bu tehlikeli koşulların Renner'ın kurtarılmasını zorlaştırdığını çünkü evinin yakınındaki yollarda birkaç arabanın terk edildiğini ve otoyolun kapalı olduğunu söyledi. Yetkililer, pazar günü sabah 9'dan  önce ilk 911 çağrısını aldıklarını ve Renner'ı saat 10'dan  önce hava yoluyla hastaneye kaldırmadan saat 9:30'da kaza mahalline ulaştıklarını söyledi.

© 2023 The New York Times Company