17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.01.2024 10:11 | Son Güncelleme: 14.01.2024 13:19

NYT, Chicago'nun yeni turist mekanını yazdı: Fare şeklinde delik

Üst üste 9 kez ülkenin en fareli şehri seçilen Chicago'da yeni bir turistik mekan var. Bir komedyenin sosyal medya paylaşımı sonrası ziyaretçi akınına uğrayan yer; fare şeklindeki bir delik. New York Times, ziyaretçilerin fare deliğinin içine para attığını ve mum yaktıklarını yazdı
Fare şeklindeki delik, yerel bir sanatçının sosyal medyada paylaşmasının ardından viral oldu (Fotoğraf: Evan Jenkins/The New York Times)
Fare şeklindeki delik, yerel bir sanatçının sosyal medyada paylaşmasının ardından viral oldu (Fotoğraf: Evan Jenkins/The New York Times)

Emily Schmall / New York Times

Sanatçı ve komedyen Winslow Dumaine, Chicago'nun Kuzey Yakası'ndaki bir mağazaya giderken Roscoe Caddesi'ndeki kaldırımda kemirgene benzeyen esrarengiz bir delik gördü. Dumaine, deliğin çalışmalarında sıklıkla mevcut olan iki temayı temsil ettiğini söyledi: Hastalık ve tuhaflık. Fare şeklindeki deliğin yakın plan fotoğrafını çekip sosyal medyasında paylaşan komedyen, “Chicago Rat Hole'a hac yolculuğu yapmak zorunda kaldım” dedi. Şimdiye dek 5 milyon kez görüntülenen gönderi, eski moda pastaneleri, bağımsız butikleri ve rahat barlarıyla bilinen sakin kent Roscoe Village'a sayısız kişinin akın etmesini sağladı.

Mum yakıp para atıyorlar

Ziyaretçiler, şişman bir fare büyüklüğündeki gizemli deliğe adaklar sunmaya başladı. Kimisi deliğin yanında mum yakıyor, ortasına madeni para koyuyor, kimisi de üzerinde fare fotoğrafı olan bir mezar veya ve Chicago'nun sevilen restoran zinciri Ann Sather'den bir torba tarçınlı rulo koyuyor.

"Chicago fare deliği", hem internette hem de ülke çapında ortak bir mizah anlayışı haline geldi. Yoldan geçerken deliği görenler gülüyor, bazı ziyaretçiler durup fotoğraflarını çekiyor. Kısa bir süre önce üst üste dokuzuncu kez Amerika Birleşik Devletleri'nin "en fareli şehri" ilan edilen Chicago’da halk fare şeklindeki bu deliğe bayıldı. Şehir, haşere kontrol şirketi Orkin tarafından en kötü fare istilasının yaşandığı yer olarak niteleniyor.

Politikacılar da şakaya katıldı

Yerel bir politikacı olan eyalet temsilcisi Ann Williams bile bu şakaya katıldı. Çarşamba günü sosyal medyada yayınlanan bir videoda Williams, temsil ettiği bölgenin birçok bar ve restorandan bahsederken Chicago fare deliğini es geçmedi. Deliğin kökeni bilinmemekle birlikte internette, yerel medyada ve bölge halkı arasında tartışılmaya devam ediyor.

En az 20 yıllık

27 yıldır fare şeklindeki deliğin yakınında yaşayan kreş sahibi Lora Bothwell, hangi hayvana ait ve nasıl olduğu belli olmayan bu deliğin en az 20 yıldır orada olduğunu söyledi. Deliği sosyal medyada gören eski müşterilerinin kendisine mesaj attığını söyleyen Bothwell, deliğin popüler olmasından memnuniyet duyduklarını açıkladı.

© 2024 The New York Times Company