26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.03.2022 17:43 | Son Güncelleme: 07.03.2022 18:26

Shell, Rus petrolünün kârıyla Ukrayna'ya yardım edecek

Avrupa'nın en büyük petrol şirketi Shell, hem rafinerilerine hem de müşterilerine benzin tedarik etmek için Rus ham petrolünü almaya devam edeceğini ancak elde ettiği kârı Ukrayna halkına adanmış bir fona bağışlayacağını söyledi.
Shell, Rus petrolünün kârıyla Ukrayna'ya yardım edecek

Geçen pazartesi günü Rusya'daki operasyonlarından çekildiğini duyuran Shell'den yeni bir duyuru geldi. Rus ham petrolünü almaya devam edeceğini ancak elde ettiği kârı Ukrayna halkına adanmış bir fona bağışlayacağını söyleyen şirket; petrolün satın alınmasını piyasa arzında kesintileri önlemek için alınan zor bir karar olarak nitelendirdi. Shell açıklamasında “Rafinerilere kesintisiz ham petrol tedariği olmadan, enerji endüstrisi önümüzdeki haftalarda Avrupa’da yaşayanlara temel ürünlerin sürekli ulaşımını garanti edemez” vurgusu yaptı.

Şirket ayrıca arz kesintilerini önlemek için düşünülen alternatif kaynaklardan gelen kargoların zamanında ulaşamayacağını da söyledi.

Tepkilerini ayarlamakta zorlanıyorlar

Karışıklık, petrol şirketlerinin ve hükümetlerin Ukrayna'nın işgaline karşı tepkilerini ayarlamakta yaşadıkları zorluğu gösteriyor. Hükümetler, petrol ve doğal gaz akışını kesintiye uğratmadan Rus ekonomisine yaptırım uygulamaya çalışıyor.

Shell geçen pazartesi günü, Sahalin Adası'ndaki sıvılaştırılmış bir doğal gaz tesisi de dahil olmak üzere, Rus tekeli Gazprom ile ortak girişimlerinden çekileceğini de duyurmuş

© 2022 The New York Times Company