08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.07.2024 10:00 | Son Güncelleme: 14.07.2024 13:00

Trump'tan bir adım uzakta olan NYT fotoğrafçısı saldırıyı anlattı

New York Times fotoğrafçısı Doug Mills, Donald Trump'a düzenlenen saldırıda eski başkana sadece bir kaç metre uzaktan olayı görüntüledi. Mills, yaşananları The Times'a anlattı
Trump'tan bir adım uzakta olan NYT fotoğrafçısı saldırıyı anlattı

Doug Mills / The New York Times

The New York Times'ın 1983'ten bu yana başkanların fotoğraflarını çeken kıdemli fotoğrafçısı Doug Mills, Pennsylvania Butler'daki mitingde ateş açıldığı sırada eski Başkan Donald Trump'ın sadece birkaç metre uzağındaydı. Yaşananları Victor Mather'a anlattı.

Bugün neler oldu?

Çok standart, tipik bir mitingdi. Eski başkan yaklaşık bir saat gecikti. İnsanlar tüm gün oldukça hararetliydi. Donald Trump geldi, tıpkı diğer mitinglerinde yaptığı gibi kalabalığa el salladı. Bir fotoğrafçı alanı vardı, belki dört kişiydik ve eski başkandan sadece birkaç metre ötede tampon bölge denilen yerdeydik. Hepimiz orada itişip kakışarak normal fotoğraflarımızı çekmeye çalışıyorduk. Birdenbire, üç ya da dört patlama sesi olduğunu düşündüğüm bir ses duydum. İlk başta bir araba olduğunu sandım. En son silah olduğunu düşündüm. 

Fotoğraf çekmeye devam ettim. Kürsünün arkasına geçti ve ben de "Aman Tanrım, bir şey oldu" diye aklımdan geçirdim. Sonra tüm ajanlar sahneye koşmaya başladı ve onu tamamen sardılar. Bağırışlarını duyabiliyordum. Bununla birlikte, yine Gizli Servis üyesi olan ve çatıda falan olmadıkları sürece nadiren gördüğümüz karşı keskin nişancılar bir anda geldiler ve ellerinde otomatik tüfeklerle sahneye çıktılar.

Onu daha iyi görebilmek için sahnenin bir tarafından diğer tarafına geçtim. İşte o zaman ayağa kalktı ve yumruğunu havaya kaldırdı. "Yaşıyor, yaşıyor" diye düşündüm. Yüzündeki kanı görebiliyordum. Fotoğraf çekmeye devam ettim. Yumruğunu havaya kaldırdığı o fotoğrafta ne kadar sert görünüyorsa, çektiğim bir sonraki karede o kadar bitkin görünüyordu. Çok, çok şok olmuştu. Merdivenlerden inerken, Gizli Servis onu battaniye ile örttü ve SUV'una kadar yürüttüler.

Sonrasında ne oldu?

Arkamı döndüğümde insanların çığlık attığını gördüm ve kalabalığın içinde birinin vurulduğunu duydum. Bizi muhtemelen 30 dakika boyunca Trump'ın bekleme çadırında tuttular. Dışarı çıktığımızda öylece bırakılmış çöpleri, şişeleri, cep telefonlarını gördük. 

Kariyeriniz boyunca hiç benzer bir durumla karşılaştınız mı?

Böyle bir durumda olmaktan hep korktum. Bu durumda ne yapacağımı hep merak etmişimdir. Umarım doğru fotoğrafı çekerim. Umarım ben vurulmam. İlk başta hemen "Vurulabilir miyim?" diye düşündüm. Korkutucuydu.

Daha önce hiç bu kadar korkunç bir sahnede bulunmamıştım. Her ne kadar 35-40 yıldır başkanların haberlerini yapmış olsam da, bu tanık olmak isteyeceğim bir şey değildi. Kuliste ağlayan çok sayıda personeli vardı, hepsi de "iyi olduğumuza çok sevindim" diyerek bana sarıldı. Böyle bir durumla karşılaşacağımı hiç düşünmemiştim.

©️ 2024 The New York Times Company