20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 18.03.2022 04:30 | Son Güncelleme: 21.03.2022 21:53

Yeni iPhone SE’nin artıları, eksileri...

Küçük ekran ve kamera dışında, iPhone’un bu en ucuz modelinin pahalı iPhone 13’lerden teknik olarak bir farkı yok
iPhone SE Türkiye’de 25 Mart’ta satışa çıkacak. Bu modelin fiyatları 10.999 TL’den başlıyor
iPhone SE Türkiye’de 25 Mart’ta satışa çıkacak. Bu modelin fiyatları 10.999 TL’den başlıyor

Brian X. Chen / The New York Times 

Yıllar geçtikçe, tüketicilerin çoğunluğu daha pahalı iPhone’lara yöneliyor. Nadiren kullandığımız gereksiz özelliklere sahip olsa da, bir telefon çoğumuz için bir telefondan daha fazlası. Bazılarımız bir statü sembolü haline gelen iPhone için borca ​​girmeye bile razı. iPhone SE ise aşırı tüketim meraklısı olmayan belirli bir grup için uygun bir cihaz.

Aşağıdaki kriterlerden herhangi birini karşılıyorsanız, muhtemelen bu telefonu beğeneceksiniz:

• Ultra hız aramıyorsanız.

• Akıllı telefon teknolojisinin uzun süredir var olduğunun, bunun için daha az ödeme yapmanız gerektiğinin farkındaysanız.

• Bir telefondaki kamera veya piksel sayısının servetiniz hakkında iş arkadaşlarınıza ne söylediği umurunuzda değilse.

• Gerçekten ihtiyacınız olduğunda yeni bir telefon alıyorsanız.

Kısacası en yeni iPhone, aynı markanın diğer ürünlerine göre makul bir fiyata, iyi çalışan, sade bir telefon isteyenler için.

Apple iPhone SE’de daha pahalı modellerin en iyi parçalarını alıp home tuşu bulunan, daha küçük ekranlı eski bir iPhone’un biçimine sıkıştırdı.

SE size ne sağlıyor?

Daha üst model iPhone’lar gibi yeni iPhone SE de 5G’ye bağlantı içeriyor. Testlerimde 5G hızı 4G’den yüzde 20’ye daha iyiydi. Bu aklımızı başımızdan alacak bir hız değil, ancak 5G yaygınlaştıkça sahip olmak için güzel bir özellik.

iPhone SE’nin bilgi işlem gücü iPhone 13’lerle aynı. Bu, uygulama ve oyunların bir çırpıda açılıp sorunsuz çalıştığı anlamına geliyor.

SE’nin pili başka bir güçlü yanı. Telefonun 2020’den önceki nesli, her akşam 7 civarında tükenen bir pile sahipti. Yeni modelin pili gece yarısına kadar kullanıma yetti.

SE’nin dezavantajları

• En belirgin dezavantajı kamerası. Üst modellerdeki kamera sistemi daha fazla ışık yakalayabilen birden çok merceğe sahip.

Testlerimde iPhone SE gün ışığında net ve canlı fotoğraflar çekti. Ancak zorlu aydınlatma koşullarında o kadar başarılı değildi. 

• En bariz fark ise ekranı. SE’nin 4.7 inçlik ekranı, 5.4-6.7 inçlik ekranlara sahip pahalı iPhone’lara kıyasla daha kısıtlı. Görme sorununuz varsa veya videolara çok zaman harcıyorsanız, daha büyük bir ekran tercih edebilirsiniz.

Sonuç: Yeni bir akıllı telefona daha az harcadığınızda bazı tavizler verseniz de, iPhone SE tatmin edici sonuç sunuyor. Pahalı iPhone’lar daha iyi, ancak aradaki kalite farkı fiyat farkı kadar değil. 

© 2022 The New York Times Company