27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.01.2024 08:34 | Son Güncelleme: 01.01.2024 08:35

2024'ün beklenen dizileri: Oscar ödüllü oyuncular ekranın hakimi olacak

Michelle Yeoh, Nicole Kidman, Anthony Hopkins ve birçok Oscar ödülü sahibi oyuncu, gelecek yıl yetenekleriyle ekranda boy gösterecek. 2024'te yayınlanması beklenen birçok dizide Hollywood'un öne çıkan isimleri yer alıyor
2024'ün beklenen dizileri: Oscar ödüllü oyuncular ekranın hakimi olacak

Dijital platformlar ve yapım şirketleri, 2024'ün başında prömiyer yapılacak yeni dizilerle Hollywood greviyle ilgili prodüksiyonlardaki duraklamalar ve yayın gecikmeleriyle geçen bir yılın ardından toparlanmaya hazırlanıyor. Ayrıca yeni şovlarla, Hollywood'un en prestijli oyunculuk ödülü olan Oscar'ın kazananları küçük ekranda izleyicilerin karşısına çıkacak. İşte bu yılın Akademi ödüllü oyuncularının yer alacağı dizilerden bazılar şöyle:

Everything Everywhere All at Once filmiyle Oscar kazanan Michelle Yeoh, Tayvanlı üç kişinin ölümü ve ailesi için tehlikeli sonuçlarını konu alan The Brothers Sun adlı yeni bir Netflix dizisinde rol alacak. Dizinin ilk bölümü 4 Ocak'ta yayınlanacak. 

1995'te Oscar kazanan Peter Capaldi, eski bir cinayet davası yüzünden genç bir kadınla çatışırken mirasını korumaya kararlı bir dedektif olarak Apple TV+'daki Criminal Record'da rol alacak. Dizinin prömiyeri 12 Ocak'ta gerçekleşecek. 

Akademi Ödülü sahibi Nicole Kidman (en iyi kadın oyuncu, 2003), Hong Kong'a gönderilen çeşitli göçmenlerin hayatlarını konu alan The Expatriates'in Prime Video uyarlaması Expats'te rol alacak Prömiyeri 26 Ocak'ta yapılacak. 

İki kez Akademi Ödülü kazanan Tom Hanks (1994,1995), henüz kesin bir yayın tarihi açıklanmamış olsa da, gelecek yıl NBC'de yayınlanacak olan The Americas adlı bir doğa tarihi dizisini anlatacak. 

Başrolünde Oscar ödüllü Kathy Bates'in (en iyi kadın oyuncu, 1990) yer aldığı Andy Griffith'in Matlock'unun yeniden çevrimi, oyuncu ve yazar grevinin ardından CBS tarafından 2024 sezonuna ertelendi, herhangi bir yayın tarihi henüz belirlenmedi.

En iyi kadın oyuncu ödülünü kazanan Kate Winslet, önümüzdeki yıl HBO'nun modern bir Avrupa rejiminin saray duvarları içindeki bir yılını anlatan The Regime adlı mini dizisinde Andrea Riseborough (en iyi kadın oyuncu adayı, 2023) ve Hugh Grant ile birlikte rol alacak. 

Önümüzdeki yıl Peacock'ta yayınlanması planlanan ve iki Oscar ödüllü Anthony Hopkins'in (en iyi erkek oyuncu 1992, 2021) rol alacağı Those About to Die için prömiyer tarihi belirlenmedi.

Birkaç Akademi Ödülü adayı da yeteneklerini küçük ekrana taşıyor. Geçen yıl Elvis filmindeki rolüyle Oscar'a aday gösterilen Austin Butler, 26 Ocak'ta Apple TV+'ta gösterime girecek olan Masters of the Air adlı İkinci Dünya Savaşı destanında rol alıyor. 

İki kez Oscar'a aday gösterilen Helena Bonham Carter, PBS kanalında yayınlanan ve Crossroads dizisiyle ünlenen yıldız hakkında hazırlanan Nolly adlı biyografik mini dizide Noele Gordon'u canlandırıyor. Dizini prömiyeri 17 Mart'ta yapılacak.

En iyi erkek oyuncu ve en iyi yardımcı erkek oyuncu Oscar'larına aday gösterilen Robert Downey Jr. önümüzdeki yıl Vietnam Savaşı'nın son günlerinde geçen bir casusluk gerilimi olan Max'in mini dizisi The Sympathizer'da rol alacak.

The Brothers Sun fragmanı