05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.04.2024 04:39 | Son Güncelleme: 26.04.2024 06:27

568 eser İstanbul’a baharı getiriyor

İstanbul’da art arda gerçekleşen sanat fuarları hız kesmeden devam ediyor. Sıra çağdaş sanat fuarı CI Bloom’un 3. edisyonunda. 28 Nisan’a kadar Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda devam eden etkinlikte 24 çağdaş sanat galerisi, 5 kurum ve inisiyatif, 267 sanatçı ve 568 eser yer alıyor
Heykel, Ayla Turan, Happiness, PG Art Gallery.
Heykel, Ayla Turan, Happiness, PG Art Gallery.

CI Bloom’a gitmeden önce etkinlik direktörlerinin röportajlarını okumak ve galeriler arasında dolaşmak için Elif Tanrıyar editörlüğünde hazırladığımız haberlere göz atın.

Hülya Çelik: CI Bloom çağdaş sanat fuarı’nın 3. edisyonu 28 Nisan’a dek Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonları’nda devam ediyor. Fuar toplam 24 çağdaş sanat galerisi, 5 kurum ve inisiyatif, 267 sanatçı VE 568 eseri ağırlıyor.

Elif Tanrıyar: Universal Everything stüdyosunun 1000 Hands isimli projesi, Yeni BMW X2 eşliğinde CI Bloom’da sanatseverlerle buluşuyor. 1000 Hands projesi, bir mobil uygulama aracılığıyla interaktif biçimde üretilmiş çizimlerden oluşuyor.

Hülya Çelik: Medya sanatçısı Ahmet Said Kaplan’ın DECOL işbirliğiyle gerçekleşen Living Things sergisi, CI Bloom’un 3. edisyonunda seyirciyle buluşuyor. Sergi, izleyicilerine interaktif bir dijital sanat deneyimi sunuyor.

CI Bloom, bu yıl 800 yeni koleksiyoneri ağırlayacak. Biz de hem bugüne kadar pek çok fuara katılmış olan hem de yeni başlayan 3 koleksiyonerden fuara dair görüşlerini dinledik.

CI Bloom, bu yıl fuara ilk defa katılan 3 genç galeri ve onların temsil ettiği sanatçılarla sektördeki çeşitliliği arttırıyor. Bu yıl ilk kez CI Bloom’a katılacak yeni galeriler İstanbul’dan BrIeflyart, Ankara’dan Belm’art Space, İstanbul’dan 10_12 Gallery; inisiyatif ise Çanakkale’den Mahal. Gelin bu genç galerileri ve inisiyatifi daha yakından tanıyalım.