20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 21.10.2022 04:30 | Son Güncelleme: 22.10.2022 21:09

Abigail Dean: Tacizci aileden kaçış

Abigail Dean’in ilk romanı Kız A tacizci ebeveynlerinden kaçan kardeşler hakkında. Kitap 30’dan fazla dile çevrildi, çoksatanlar listelerini altüst etti, şimdi diziye uyarlanıyor. Yazar olmak için avukatlığı bırakan 30 yaşındaki Dean “İnsanların zaaflarını hep çok sevdim” diyor
Abigail Dean: Tacizci aileden kaçış

Kahraman Çayırlı

Abigail Dean’in Ocak 2021’de yayımlanan çıkış romanı Kız A (Epsilon Yayınları) şimdiden 30’dan fazla dile çevrilen, çoksatanlar listesini alt üst eden, tacizci ebeveynlerinden ve onların korku evinden kaçan kardeşlerin hikâyesini anlatan bir roman. Kitabın yarattığı büyük etkinin ardında yazarın hem Kız A hem de yazmakta olduğu yeni romanı için büyük yayınevleriyle imzaladığı 6 ve 7 haneli sözleşmeler de var galiba. Abigail Dean ile çıkış romanı hakkında konuştuk.

Bu romanı yazmaya nasıl karar verdiniz?
Tam 30. doğum günüme yaklaşırken Kız A’yı yazmaya karar verdim. Önceki 10 yılın çoğunu avukat olarak uzun saatler çalışarak geçirmiştim ve her zaman sevdiğim ancak peşine düşmek için kendime fazla güvenmediğim bir şeye geri dönme zamanının geldiğine karar verdim: Yazmak! Hikâye hem kardeşliğe duyduğum, ömür boyu süren hayranlığımdan hem de gerçek suçtan ilham alıyor. Tek çocuk olarak, kardeşlere sahip olmanın nasıl bir şey olacağını her zaman merak ettim ve büyük, dağınık Gracie ailesi de böyle ortaya çıktı. Gerçek bir suç perspektifinden, medyanın ilgisi sona erdikten sonra olaylara, korkunç bir olayı takip eden sessiz, genellikle görmediğimiz yıllara bakan bir hikâye anlatmak istedim.